https://www.high-endrolex.com/10 В день відкриття міжнародного форуму «Технології захисту/ПожТех – 2013» голова ДСНС України Михайло Болотських завітав на експозиційний майдан НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.09.2013
НУЦЗУ

В день відкриття міжнародного форуму «Технології захисту/ПожТех – 2013» голова ДСНС України Михайло Болотських завітав на експозиційний майдан НУЦЗУ

Сьогодні, 25 вересня, триває другий день виставки з безпеки і сучасних технологій захисту. Вчора  в столиці на території Міжнародного виставкового центру розпочав свою роботу ХІІ Міжнародний форум «Технології захисту/ПожТех – 2013», організатором якого є Державна служба України з надзвичайних ситуацій. Національний університет цивільного захисту України став активним учасником виставкових заходів. У Києві науково-педагогічні працівники НУЦЗУ розгорнули на виставковому майданчику презентаційну експозицію досягнень провідного вищого навчального закладу Держслужби з надзвичайних ситуацій України.
Делегацію Національного університету цивільного захисту України особисто очолив ректор навчального закладу Володимир Садковий. Також від керівництва вишу із Харкова до столиці виїхав працювати проректор із наукової роботи Володимир Андронов. За 12 років свого існування  міжнародний форум фахівців з технологій  захисту став вагомою подією в сфері техногенної та пожежної безпеки.
На ньому представлені системи безпеки і засоби захисту, рятувальне обладнання, протипожежна техніка від українських та зарубіжних виробників. «Проведення Міжнародного виставкового форуму вже стало традиційним. Державна  служба України з надзвичайних ситуацій успішно виконує покладені на неї завдання, а проведення цього форуму має велике значення для запобігання виникнення надзвичайних ситуацій та надзвичайних подій. У рамках заходу усі учасники мають змогу ознайомитись з сучасним станом системи цивільного захисту та аварійно-рятувальної служби. Також даний захід дає можливість розвитку партнерських стосунків, цікавих зустрічей та налагодження ділових контактів», – зазначив Голова ДСНС України Михайло Болотських. За його словами, рятувальникам важливо враховувати новітні тенденції у розвитку техногенної та пожежної безпеки для застосування на практиці, повідомляє сайт новин ДСНС.

 Проректор із наукової роботи НУЦЗУ, доктор технічних наук, професор, полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, який вже кілька років поспіль є учасником Міжнародного виставкового форуму, запевняє,  що під час роботи виставки відбувся суттєвий  діалог між науковцями, практиками та представниками влади щодо удосконалення систем попередження надзвичайних ситуацій, впровадження на потенційно-небезпечних об’єктах новітніх розробок у галузі безпеки, підвищення готовності аварійно-рятувальних служб з метою досягнення спільної мети – підвищення рівня захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

 Після відкриття Форуму та ознайомлення з експозицією Голова ДСНС України Михайло Болотських відкрив роботу XV Всеукраїнської науково-практичної конференції рятувальників. Упродовж 2 днів її учасники розглянуть основні проблеми та перспективи розвитку рятувальної справи. Також у рамках Форуму вже розпочала свою роботу  ХІ Міжнародну науково-практичну конференцію «Пожежна безпека та аварійно-рятувальна справа – стан проблеми та перспективи», проводяться семінари з актуальних питань забезпечення пожежної безпеки та охорони праці, а також семінар «Розроблення інженерно-технічних заходів цивільного захисту (цивільної оборони) при проектуванні».

Науковці НУЦЗУ беруть активну  участь в конференціях рятувальників, проводять лекції із науковими доповідями та дослідженнями, розгортають  демонстраційні покази пожежного та рятувального обладнання.

Виставку з безпеки щорічно відвідують експерти та фахівці  із всіх областей України – це інженери з техніки безпеки, охорони праці і екології, капітальному будівництву і закупівлям, керівний склад аварійно-рятувальних і пожежних підрозділів, спеціалісти з проектування, монтажу і виробництву систем безпеки і раннього виявлення НС, працівники департаментів ресурсного забезпечення, сил цивільного захисту, охорони здоров’я і медико-біологічного захисту, представники науково-дослідних і освітянських закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій, спеціалісти нормативно-технічних  відділів ДСНС.

За інформацією організаторів міжнародної виставки    учасників близько 150 організацій, навчальних закладів, компаній та фірм з України і закордонних держав, зокрема, Росії, Білорусі, Казахстану, Німеччини, Австрії, Іспанії, Чехії та ін. Вже традиційно   представлені зразки нової пожежної та аварійно-рятувальної техніки й обладнання вітчизняних та зарубіжних розробників, засобів безпеки праці, пожежегасіння та індивідуального захисту, спецодягу, засобів зв’язку та пожежної автоматики.

Робота Форуму триватиме до 26 вересня включно.

 

 

Лариса Кошеварова

НУЦЗУ

Фото – сайт новин ДСНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10