https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові курсанти Національного університету цивільного захисту України заступили на оперативне чергування (Фото. Відео) | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.09.2013
НУЦЗУ

У Харкові курсанти Національного університету цивільного захисту України заступили на оперативне чергування (Фото. Відео)

24 вересня у Харкові в Національному університеті цивільного захисту України відбулась знаменна подія, що стала доброю традицією навчального закладу. Курсанти 2-го, 3-го та 4-го курсів на урочистому розводі заступили на оперативне чергування до навчальної пожежно-рятувальної частини університету.
Уже традиційно біля стели Звитяга Пожежного, яку було урочисто відкрито у 2007 році, курсанти тримали обітницю вірності обраній справі, присягали, у разі виникнення екстремальної ситуації, своєчасно й оперативно «запобігти, врятувати, допомогти» постраждалим.
Звертаючись до курсантів, перший проректор з навчальної та методичної роботи, полковник служби цивільного захисту Олег Назаров побажав їм успіхів в оволодінні практичними навичками при гасінні пожеж, наказав слухатись своїх командирів та начальників караулів, завжди діяти у надзвичайній ситуації зважено та чітко. Під час урочистих заходів заступу на оперативне чергування до курсантів звернулись начальники факультетів НУЦЗУ Микола Удянський, Олег Безуглов, Андрій Куфлієвський із особистими настановами до вихованців. 
За словами начальника навчальної пожежно-рятувальної частини майора служби цивільного захисту  Івана Горпинича, у минулому навчальному році було здійснено понад 40 виїздів на пожежі різних ступенів складності. Відзначилися курсанти при гасінні пожеж та ліквідації їх наслідків 30 вересня 2012 року по вулиці Слави,1. Тоді 4 караул НПРЧ під керівництвом викладача – методиста НПРЧ старшого лейтенанта служби цивільного захисту С. Гарбуза виїхав на пожежу  за № 2. Горіла лазня у підвальному приміщенні. Караул допомагав прокладати робочі та магістральні рукавні лінії.  Для ліквідації пожежі були задіяні ПДПЧ-3,6,  чергова зміна ОКЦ. Упродовж минулого навчального року  оперативні курсантські караули НПРЧ мали багато виїздів на підприємства та об'єкти різних форм власності, а також у приватний сектор і квартири. Курсанти також брали участь і в евакуації постраждалих в осередках надзвичайних подій. Майже 30 майбутніх рятувальників були заохочені керівництвом університету – почесними грамотами, короткотерміновими відпустками.
Після урочистого покладення квітів до стели навчальна пожежно-рятувальна частина отримала подарунки від начальників факультетів.
Урочистою посвятою в «оперативне» життя став ритуал передачі спеціального одягу курсантами 5-го курсу своїм молодшим товаришам – курсантам 2-го курсу, які щойно заступили на чергування. У повній амуніції за сигналом «Тривога!», на пожежних автомобілях «новачки» виїхали на імітований оперативний виклик.
Урочистий розвід проведено – сухих рукавів вам, майбутні рятувальники!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
Дар’я Ахмадуліна
Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10