https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові працівники НУЦЗУ в день свого професійного свята Дня рятівника провели соціально-просвітницьку акцію «Зробимо життя безпечним» (фото, відео) | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.09.2013
НУЦЗУ

У Харкові працівники НУЦЗУ в день свого професійного свята Дня рятівника провели соціально-просвітницьку акцію «Зробимо життя безпечним» (фото, відео)

 17 вересня за ініціативи Державної служби України з надзвичайних ситуацій фахівці Національного університету цивільного захисту України на майдані в Орджонікідзевському районі провели широкомасштабну соціально-просвітницьку акцію «Зробимо життя безпечним». Її учасниками також стали представники Орджонікідзевського районного відділу ГУ ДСНС України в Харківській області, керівництво Орджонікідзевського району Харківської міської ради, школярі 9-10 класів всіх районних шкіл, учні 5-7 класів спеціалізованого інтернату № 55, вчителі, батьки, духовенство Свято-Олександрівського храму, громадськість району, фахівці Департаменту освіти Харківської міської ради.
Неспроста рятувальники провели такий захід у свій професіональний день. В такий спосіб вони у черговий раз попередили харків’ян про безпечний та здоровий спосіб життя. На майдані зібралися понад 700 учнів та вчителів харківських шкіл, а також мешканців та гостей міста.
Школи і вчителі району знають своїх колишніх учнів, а нині – це понад 20 вихованців Національного університету цивільного захисту України. Майбутні фахівці вищого ґатунку знайдуть свої робочі місця в підрозділах Держслужби України з надзвичайних ситуацій, на підприємствах країни, у відомчих організаціях, приватних установах. Листи Подяки кращим вихованцям НУЦЗУ вручила голова адміністрації Орджонікідзевського району Харківської міської ради Ольга Вельможна. Серед них - курсант 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Сергій Білоус та студенти соціально-психологічного факультету п’ятикурсник Олександр Бєліченко та третьокурсниця Валерія Коркач. Із вітальними словами до працівників і вихованців Національного університету ДСНС України і рятувальників Орджонікідзевського району звернулась голова райадміністрації: «Кожен день ви ризикуєте власним життям, рятуючи інших. Вашу самовідданість неможливо виміряти й оцінити. До вас звертаються в тих ситуаціях, які багато хто вважає безвихідними, розраховуючи на вашу самовідданість і сміливість. Гасити пожежу, рятувати людей, ліквідувати наслідки будь-яких катастроф - для вас це повсякденні справи, які в наших очах - подвиг. В день професійного свята Дня рятівника гостями району стали викладачі, курсанти, студенти Національного університету цивільного цивільного захисту України, керівництво навчального закладу. Від керівництва районної адміністрації дякую вам за вашу важку працю, за це чудове свято безпеки», - зазначила у своєму зверненні Ольга Вельможна.
Відкритий «надзвичайний» урок фахівці, викладачі та курсанти Національного університету цивільного захисту України у простій і доступній формі для усіх бажаючих провели просто неба для широкого загалу. Поглибити знання з правил безпечної поведінки у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, сформувати навички надання першої медичної та психологічної допомоги в екстремальних ситуаціях – такими були стрижневі питання заходу. Також спеціалісти університету провели показові заняття з евакуації постраждалого на висувній автодрабині, використання первинних засобів пожежегасіння (вогнегасників), індивідуального захисту, протигазів, продемонстрували «шкоду» паління на іонізуючому очисникові повітря. Гості свята ознайомились з історією пожежної техніки та взяли участь у цікавих та пізнавальних конкурсах. Школярі на швидкість одягали бойове спорядження рятувальника, а також дізнались про правила самооборони.
Захід супроводжувався виступом творчих колективів «Аніма», «Флейм» та духового оркестру Національного університету цивільного захисту України.


 

Лариса Кошеварова, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, відео – Дар’ї Ахмадуліної

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10