https://www.high-endrolex.com/10 Першокурсники Національного університету цивільного захисту України присягнули на вірність Українському народові | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2013
НУЦЗУ

Першокурсники Національного університету цивільного захисту України присягнули на вірність Українському народові

13 вересня 248 курсантів Національного університету цивільного захисту України склали Присягу служби цивільного захисту. Урочистості відбулися на Меморіалі Слави – священному та почесному місці для кожного харків’янина. Цьогоріч уперше в історії навчального закладу в однострої першокурсників вишикувались три дівчини – Олена Полещук, Оксана Харченко та Марина Єфременко. Першокурсники перед шанованими гостями, ветеранами, батьками та рідними присягнули на вірність своїй Батьківщині, своєму народові, готовність щомиті захистити життя людини у будь-якій надзвичайній ситуації.
У своєму зверненні до першокурсників Голова Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій генерал-полковник служби цивільного захисту Михайло Болотських зазначив: «День складання Присяги служби цивільного захисту є вирішальним у професійному становленні 248 юнаків і дівчат, які відтепер стали частиною великої 75-тисячної команди українських рятувальників – Державної служби України з надзвичайних ситуацій. …Кожен із вас свідомо вирішив присвятити своє життя благородній і відповідальній справі – захисту життя людей! Таке завдання поставлене перед рятувальниками Президентом України Віктором Януковичем, і ми успішно виконуємо його».
Голова ДСНС України побажав першокурсникам успішного навчання, мудрих товаришів, зростати професійно, продовжувати кращі традиції служби цивільного захисту, з честю виконувати завдання рятувальників – «Запобігти, врятувати, допомогти!».
З вітальним словом до молодого поповнення університету звернувся ректор навчального закладу генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий: «Сегодня 248 курсантов-первокурсников пополнили ряды службы гражданской защиты. И впервые среди них – три девушки. Отныне вы стали полноправными членами большой семьи, имя которой - Национальный университет гражданской защиты Украины…Принятие Присяги – это момент наступления нового этапа личной зрелости и ответственности перед нашей державой, перед людьми, перед родными и близкими». Володимир Садковий звернувся також до батьків та рідних першокурсників, запевнив їх, що для успішного навчання та якісного опанування професією рятувальника в навчальному закладі створена потужна навчально-матеріальна база, висококваліфіковані науково-педагогічні працівники та досвідчені керівники курсантських підрозділів. Він побажав курсантам оволодіти вищою наукою добра, чесності, справедливості, великої любові до людей.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зазначив: «Я хочу, перш за все, привітати тих, хто вибрав для себе професію рятувальника, склав присягу на вірність служіння українському народу. Символічно, що це сталося на святому для нас місці. Місці, де ми вшановуємо пам'ять тих, хто в далеких 40-х роках теж був рятувальником. Рятувальником своєї Батьківщини, рятувальником Європи, рятівником світу. Я абсолютно впевнений, що рівень освіти, який ви отримаєте в найкращому виші Харкова, дасть вам можливість, де б ви не служили, проявити свої кращі якості і зробити наше життя безпечніше».
Серед «новоспечених» курсантів – першокурсниця соціально-психологічного факультету Оксана Харченко. «Я дуже хвилювалася, - поділилась вона своїми враженнями. – Це надзвичайно урочисто, відповідально. Відтепер я не можу схибити у навчанні, службі, бо свідомо виявила бажання присвятити себе гуманній, благородній, але водночас небезпечній професії рятувальника. Розумію, що віднині для мене – сувора дисципліна, розпорядок дня, фізичні навантаження. Я до цього готова». Дівчина хоче бути справжнім лікарем «людських душ» і докладе всіх зусиль, аби її мрія здійснилась. Саме в цьому Оксану підтримують батьки й рідні, а сьогодні – керівництво обраного нею факультету.
Вітали першокурсників шановані ветерани, по-батьківськи благословили їх у добру путь та побажали успіхів у навчанні та службі.
За доброю традицією православний священик окропив святою водою майбутніх фахівців Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Присутні вшанували пам'ять загиблих в роки Великої Вітчизняної війни хвилиною мовчання, а також поклали квіти до Вічного вогню.
Завершився ритуал складання Присяги служби цивільного захисту урочистим проходженням особового складу університету.
На урочистій церемонії були присутніми Голова Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій генерал-полковник служби цивільного захисту Михайло Болотських, директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Євсюков, голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, керівництво Харківської міської ради, начальник Управління професійної підготовки, атестації кадрів і соціальних питань Департаменту кадрового забезпечення Міністерства з надзвичайних ситуацій Республіки Казахстан полковник Юрій Сохін, заступник начальника Кокшетауського технічного інституту з навчальної роботи полковник Вадим Пранге, представники Головних управлінь та Управлінь ДСНС України в областях, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, громадськості та духовенства, ветерани пожежної охорони, батьки.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото- Ігоря Котова, відео - Дар'ї Ахмадуліної, http://nuczu.edu.ua

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10