https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти університету цивільного захисту склали присягу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.09.2013
НУЦЗУ

Курсанти університету цивільного захисту склали присягу

Курсанти 1-го курсу Національного університету цивільного захисту України сьогодні, 13 вересня, склали присягу служби цивільного захисту.

Захід пройшов на Меморіалі Слави. На вірність українському народу присягнули 248 майбутніх рятувальників.

В урочистостях взяли участь секретар Харківської міської ради Олександр Новак, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, голова Держслужби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських, ветерани, закордонні делегації з Німеччини, Казахстану.

Олександр Новак привітав першокурсників університету від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса. «Вам випала честь вчитися в кращому профільному університеті, який знаходиться в кращому місті України. Це велика відповідальність. Бажаю вам, щоб ви були гідні того вибору, який зробили, і клятви, яку дали в цьому святому для харків'ян місці. Від імені керівництва міста я хочу вас запевнити, що ми зробимо все від нас залежне, щоб ви почувалися в Харкові комфортно і благополучно, щоб по закінченні університета у вас було бажання сюди повертатися або тут працювати», - зазначив Олександр Новак.

У свою чергу Михайло Болотських запевнив курсантів, що день прийняття присяги назавжди залишиться для них пам'ятним і відповідальним, а навчання в університеті стане своєрідним трампліном у професійному розвитку.

«Кожен з вас свідомо вирішив присвятити життя шляхетній і відповідальній справі - захищати життя людей. Таке завдання поставлене перед рятувальниками Президентом України Віктором Януковичем, і ми успішно його виконуємо. Прийняття присяги - це момент високої довіри українського народу, яку необхідно щодня доводити успішним виконанням завдань. Саме цим ви заслужите повагу і вдячність людей. Надана вам довіра - це величезна відповідальність перед державою, суспільством, вашими рідними та близькими. Продовжуйте кращі традиції служби цивільного захисту, з честю дотримуйтесь девізу: «Запобігти. Врятувати. Допомогти», - зазначив Михайло Болотських.

Під час церемонії першокурсників благословив на успішне навчання отець Андрій з Харківської єпархії Української православної церкви.

На честь тих, хто склав присягу, прогримів салют і гарматні постріли. Після цього курсанти університету пройшли маршем перед гостями свята.

Новини сайту Харківської міськради:

http://http://www.city.kharkov.ua/uk/news/kursanti-universitetu-tsivilnogo-zahistu-sklali-prisyagu-20979.html

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10