https://www.high-endrolex.com/10 В АПБ імені Героїв Чорнобиля пройшли урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги курсантів першого курсу | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.09.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

В АПБ імені Героїв Чорнобиля пройшли урочисті заходи з нагоди приведення до Присяги курсантів першого курсу

Першого вересня в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) відбулися урочисті заходи з нагоди прийняття курсантами першого курсу Присяги та святкування Дня Знань. Академія радо зустрічала батьків, численних гостей, серед яких, зокрема були заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій генерал-майор служби цивільного захисту Бойко Анатолій Павлович, начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області генерал-майор служби цивільного захисту Гвоздь Віктор Михайлович, заступник голови Черкаської обласної ради Касян Василь Петрович та інші.
Спочатку керівництво академії на чолі з т.в.о. ректора генерал-майором служби цивільного захисту Андрієнком Василем Миколайовичем урочисто відкрили навчальну аудиторію з сучасними технічними засобами навчального процесу з дисципліни «Організація пожежно-профілактичної роботи». Теоретична база дисципліни базується на нормативно-правових актах різних рівнів. Викладачами кафедри було продемонстровано можливості швидкого пошуку, редагування та оброблення необхідної інформації в режимі он-лайн за допомогою сучасного електронного обладнання. Вперше завдяки даній технології курсанти матимуть можливість заповнювати службову документацію одночасно з викладачем на ідентичному бланку. При цьому інтерактивна технологія надає широкі можливості для дистанційного навчання у вигляді відеоуроків, що розміщуються на сайті академії, та можливості для тестування знань курсантів та студентів.
Далі за традицією урочисті заходи розпочалися на плацу навчального закладу. Цього року до курсантів першого курсу зараховано понад 170 осіб, а до студентів 50.
Урочистості розпочалися з підняття Державного прапору кращими курсантами академії. Після виконання Державного Гімну України за усталеною традицією присутні вшанували пам'ять вогнеборців-чорнобильців покладанням квітів до Меморіалу Героям Чорнобиля.
Боже благословення першокурсники отримали від Митрополита Черкаського та Канівського Високопреосвященнішого Владики Софронія. Потім першокурсників вітали заступник голови ДСНС України генерал-майор с.ц.з. Бойко Анатолій Павлович, начальник У ДСНС України в Черкаській області генерал-майор с.ц.з Гвоздь Віктор Михайлович та заступник голови Черкаської обласної ради Касян Василь Петрович.
Бойко Анатолій Павлович та Андрієнко Василь Миколайович вручили першокурсникам символічний ключ знань та залікову книжку з побажаннями високих здобутків у навчанні та службі.
Академія також не забуває про своїх ветеранів, та відноситься до них з великою повагою та шаною. Була вручена заслужена нагорода полковнику внутрішньої служби у відставці Євгену Гаршину, який напередодні сьогоднішніх урочистостей відсвяткував своє 60-річчя і продовжує працювати в академії.
Свято продовжили показові виступи творчих колективів АПБ, кращих спортсменів з пожежно-прикладного спорту. Вихованці навчального закладу продемонстрували гостям моменти бойової роботи та можливості кінологічної служби.
Завершилося свято заключним батьківським словом Василя Миколайовича, урочистим маршем особового складу академії та фотографуванням першокурсників з гостями.

 

 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10