https://www.high-endrolex.com/10 Національний університет цивільного захисту України готується до урочистих заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.07.2013
НУЦЗУ

Національний університет цивільного захисту України готується до урочистих заходів з нагоди відзначення 70-ї річниці визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників

 
 
Згідно із планом заходів НУЦЗУ щодо відзначення 70-ї річниці визволення міста Харкова
від німецько-фашистських загарбників буде забезпечено участь особового складу в університету в урочистостях та меморіальних заходах, з нагоди 70-ї річниці визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників, покладанні квітів до могил загиблих воїнів – визволителів у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років, що проводитимуться обласною та районними державними адміністраціями, за участі керівників місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування. Також з буде організовано поздоровлення ветеранів університету – учасників Великої Вітчизняної війни з Днем визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників і екскурсії особового складу до Харківського історичного музею та Національного музейного комплексу «Висота маршала І.С. Конєва». Із запрошенням ветеранів НУЦЗУ в навчальному закладі буде  проведено державно-правове інформування за темою «70-та річниця визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників». До 23 серпня оновляться  тематичні куточки, стенди та наочна агітація, присвячена  Перемозі у Великій Вітчизняній війні, а в бібліотеках університету та навчальному полігоні НУЦЗУ в Чугуївському районі будуть проведені тематичні виставки художніх творів, експозицій з архівних фото і художніх матеріалів про події воєнної доби. Працівники і вихованці університету упорядкують місця поховань померлих учасників Великої Вітчизняної війни на  міському кладовищі № 7 по вул. Доватора, 3.
З метою підготовки особового складу парадного розрахунку університету для участі в урочистих заходах 23 серпня 2013 року у м. Харкові до 12 серпня вже буде сформовано  парадний розрахунок для проведення підготовки учасників урочистостей з числа осіб начальницького складу і курсантів 2-х і 4-х курсів факультетів оперативно-рятувальних сил, пожежної безпеки та цивільного захисту. Щоденно з 12 до 23 серпня на базі університету по вул. Баварська, 7 буде здійснюватись підготовка особового складу парадного розрахунку, а також на злітній смузі аеродрому Харківського державного авіаційного виробничого підприємства та на площі Свободи, згідно графіку проведення спільних тренувань Харківського гарнізону. Відповідальним за організацію, проведення занять зі стройової підготовки з особовим складом парадного розрахунку та дотримання вимог безпеки особовим складом, під час проведення занять, призначено старшого викладача кафедри пожежної та рятувальної підготовки підполковника служби цивільного захисту  Олександра Колєнова. Згідно із на наказом ректора НУЦЗУ Володимира Садкового на час проведення тренувань учасники парадного розрахунку звільняються  від усіх заходів та усіх видів нарядів.
Контроль за виконанням цього наказу «Про підготовку особового складу університету в урочистих заходах з нагоди 70-ої річниці визволення міста Харкова від німецько-фашистських загарбників» покладено  на проректора по службі НУЦЗУ полковника служби цивільного захисту Олега Семківа.
На разі у Харкові проходять заходи до 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників. 11 липня естафету пам'яті «Слава переможцям і відбудовникам» передали Київському району. Курсанти-рятувальники НУЦЗУ урочисто пронесли и поклали до меморіального комплексу «гірлянду Слави». Із числа курсантів було виставлено почесний караул біля меморіальної стели.
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10