https://www.high-endrolex.com/10 Майже п’ятсот українських юнаків змагатимуться за право стати курсантом Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.07.2013
НУЦЗУ

Майже п’ятсот українських юнаків змагатимуться за право стати курсантом Національного університету цивільного захисту України

Особові справи на кандидатів на навчання надійшли до НУЦЗУ із всіх регіонів України. Вже 24 липня приїде перша група абітурієнтів. Згідно із розкладом вступних екзаменів, який розміщено на сайті університету  http://nuczu.edu.ua/ukr/, всі кандидати пройдуть медичний огляд, психологічне тестування і складатимуть екзамен із фізичної підготовки. Перший спортивний іспит розпочнеться о 8 ранку 27 липня. Нагадаємо, аби стати курсантом НУЦЗУ, юнакові треба підтягнутися на перекладині 17 разів і отримати 200 балів (за 9 підтягувань кандидат на навчання отримає 130 балів, а 8 підтягувань взагалі у залік не пройдуть); пробігти 100 метрів за 13 секунд і отримати 200 балів (результат 14,4 дасть найнижчий можливий бал – 124); у перегонах на 1000 метрів (кілометр) кандидат отримає 200 балів, якщо цю дистанцію промине за 3 хвилини 14 секунд, а найнижчий можливий прохідний бал (124) отримає за результат 3 хвилини 42 секунди. Для кандидатів на навчання іспит із фізкультури вирішальний. В цьому році в НУЦЗУ на вірність українському народові присягатимуть 248 першокурсників-рятувальників.   
Помітним є те, що держава повертається до питань з охорони праці. В цьому році вперше за роки незалежності університет приймає   на навчання двадцять студентів, які будуть навчатись за бюджетний кошт. Як повідомили в приймальній комісії університету, за станом 17 липня отримано вже сто заяв за напрямом підготовки «охорона праці».  Відповідно до наказу ДСНС від 6 червня цього року за № 383 «Про затвердження Обсягів державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів для навчальних закладів цивільного захисту у 2013 році» Національний університет цивільного захисту оголошує набір студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом підготовки «Охорона праці» в обсязі 20 бюджетних місць. Потреба у фахівцях за напрямом «Охорона праці» зі спеціальною професійною підготовкою наявна в усіх центральних органах виконавчої влади, державних, комунальних та приватних установах, організаціях та промислових підприємствах незалежно від форм власності, видів господарювання та галузевої належності. Саме перед фахівцями зі спеціальності «Охорона праці» стоїть найважливіше завдання – забезпечити збереження життя, здоров’я і працездатність людини у процесі трудової діяльності. Різноманітність професій, пов’язаних з діяльністю фахівця з охорони праці, дозволяє студенту обрати власний напрям майбутньої спеціалізації. З огляду на актуальність та перспективність спеціальності НУЦЗУ вперше оголошує набір студентів за бюджетною формою навчання.
Бажаємо всім кандидатам і абітурієнтам НУЦЗУ зосередженості, виваженості і вдачі. Адже навчатись у нашому виші надзвичайно цікаво.
Пропонуємо відвідувачам сайту інтерв’ю із ректором НУЦЗУ, генерал-лейтенантом служби цивільного захисту Володимиром Садковим «Нам нужны те, кто определил для себя исключительную важность спасательного дела», яке він надав газеті «Комсомольская правда в Украине».
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
 
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10