https://www.high-endrolex.com/10 Вже тиждень в НУЦЗУ триває вступна кампанія 2013 року | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.07.2013
НУЦЗУ

Вже тиждень в НУЦЗУ триває вступна кампанія 2013 року

Як повідомив прес-службі університету відповідальний секретар приймальної комісії НУЦЗУ Денис Лєбєдєв на 16 годину понеділка, 8 липня, упродовж першого тижня вступної кампанії до приймальної комісії, яка працює по вул. Артема, 55, надійшло 660 заяв. Із них 510 - на бюджетну форму навчання, 150 – на контрактну. Серед напрямків навчання обирають «пожежну безпеку», «психологію», «охорону праці» та «екологію». Є заяви і на цивільний захист, і на хімічні технології.
 Треба відмітити, що більше п’ятисот українських хлопців бажають стати курсантами Національного університету цивільного захисту України. Із квітня особові справи кандидатів на навчання почали надходити до університету із всіх обласних управлінь Держслужби України з надзвичайних ситуацій. Особові справи розглядаються членами комісії. Їх кількість цього року удвічі перевищує необхідну кількість бюджетних місць. У новому навчальному році до лав ДСНС після складання присяги примкнуть 246 курсантів-першокурсників. З 24 до 31 липня кандидати на навчання складатимуть спеціальний іспит з фізичної підготовки, проходитимуть медичний огляд і психологічне тестування. Вже першого серпня визначаться всі 246 майбутніх офіцерів ДСНС України, для яких 15 серпня розпочнеться курс молодого бійця в Навчальному центрі НУЦЗУ під Харковом. 
Помітним є те, що держава повертається до питань з охорони праці. В цьому році вперше за роки незалежності університет прийматиме на навчання двадцять студентів, які будуть навчатись за бюджетний кошт. Відповідно до наказу ДСНС від 6 червня цього року за № 383 «Про затвердження Обсягів державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів для навчальних закладів цивільного захисту у 2013 році» Національний університет цивільного захисту оголошує набір студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом підготовки «Охорона праці» в обсязі 20 бюджетних місць. Потреба у фахівцях за напрямом «Охорона праці» зі спеціальною професійною підготовкою наявна в усіх центральних органах виконавчої влади, державних, комунальних та приватних установах, організаціях та промислових підприємствах незалежно від форм власності, видів господарювання та галузевої належності. Саме перед фахівцями зі спеціальності «Охорона праці» стоїть найважливіше завдання – забезпечити збереження життя, здоров’я і працездатність людини у процесі трудової діяльності. Різноманітність професій, пов’язаних з діяльністю фахівця з охорони праці, дозволяє студенту обрати власний напрям майбутньої спеціалізації. З огляду на актуальність та перспективність спеціальності НУЦЗУ вперше оголошує набір студентів за бюджетною формою навчання.
МОН України повідомляє, що за перший тиждень вступної кампанії у ВНЗ України зареєстровано 608 100 заяв від 214 400 абітурієнтів. У тому числі: – зареєстровано заяв в електронному вигляді – 188 800; – зареєстровано заяв у паперовому вигляді – 419 300. 
Подано всього заяв до ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації – 500 450.
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10