https://www.high-endrolex.com/10 Роз’яснити та запобігти | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.06.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Роз’яснити та запобігти

З відкриттям пляжного сезону в Україні значно збільшується кількість загиблих на воді. Проте у поточному році ситуація, що склалася набула особливо загрозливого характеру. За даними прес-служби ДСНС України лише впродовж травня на водних об’єктах України загинуло понад 100 осіб.
Разом з тим, у зв’язку із значеним підвищенням температури і тривалу відсутність опадів у більшості регіонів України значно зросла пожежна небезпека у лісах. Додаткові ризики лісових пожеж виникають через безвідповідальну та халатну поведінку відпочивальників, які не дотримуються елементарних заходів пожежної безпеки.
Незважаючи на профілактичні заходи та постійні попередження з боку рятувальників, люди нехтують основними правилами власної безпеки і через це продовжують гинути під час відпочинку.
До боротьби з цим лихом традиційно долучаються професорсько-викладацький склад та курсанти факультету пожежно-профілактичної діяльності (ФППД) Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси). Так, впродовж останнього тижня, напередодні святкових та вихідних днів проведено масово-роз’яснювальну роботу на території міста Черкаси.
У рамках цих заходів було організовано індивідуальні бесіди з мешканцями мікрорайонів міста та з відпочивальниками черкаських пляжів та лісових масивів. Було розповсюджено інформаційні листівки з основними вимогами щодо безпеки на воді та пожежної безпеки, а також порядком дій на випадок виникнення пожеж та надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ними.
Крім того, професорсько-викладацьким складом ФППД проведено цільовий протипожежний інструктаж курсантам щодо протипожежної пропаганди та розповсюдження інформаційних листівок з питань пожежної безпеки за місцем проживання батьків на час вихідних та святкових днів.


 

Факультет ППД 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10