https://www.high-endrolex.com/10 «Вы закладываете будущее нашей структуры и делаете это профессионально, достойно и четко». Михаил Болотских | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2013
НУЦЗУ

«Вы закладываете будущее нашей структуры и делаете это профессионально, достойно и четко». Михаил Болотских

Оновлений експозиційно-виставковий комплекс  історії розвитку пожежно-рятувальної справи країни і провідного навчального закладу ДСНС України  запрацював у вересні минулого року. В День рятівника, 17 вересня,  музей НУЦЗУ було презентовано  громадськості та  ЗМІ. Але не дивлячись на офіційне відкриття торік, упродовж 2013-го музей майже щодня поповнювався і історичними «скарбами», і унікальними світлинами та експонатами із архівів ветеранів університету, працівників.
У музеї НУЦЗУ розміщено сотні  фотографій, експонатів, історичних друкованих документів часів Великої Вітчизняної війни, розвитку пожежної охорони СРСР початку ХХ сторіччя і становлення навчального закладу, відео документи, архівні газети. Було реставровано особисті архіви працівників університету, які працювали на початку 20-х  років минулого сторіччя. В 2013 році університет святкує   85-річчя із дня свого заснування.
Відвідувачі музею із непідробним захопленням і зацікавленістю занурюються  в історичне минуле, поринають  у світ славних традицій університету. Допомагають в цьому  не тільки старі відреставровані документи, а й відновлені світлини про життєдіяльність  навчального закладу.  Над відновленням музейного архіву  працювали ветерани навчального закладу, працівники прес-служби, виховного відділу, курсанти, студенти Чимало попрацювали і фахові дизайнери, які дали влучні поради щодо побудови експозиційного комплексу. Історія пожежно-рятувальної справи в експозиції музейного комплексу НУЦЗУ -  важлива сторінка історії України. Особлива увага - до стендів про героїв. Серед експонатів – і форма пожежних, як стара брезентова так і оновлена. Вона беззмінно включає спеціальний пояс. Медалями за відвагу під час гасіння пожежі нагороджені 600 випускників навчального закладу. Експозиції про Велику Вітчизняну війну та працю пожежних у той час ще будуть доповнюватися.
 Під час екскурсії залами виставкового комплексу  НУЦЗУ Голова Дерслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Васильович Болотських залишив у Книзі почесних гостей звернення до працівників університету. «Подготовка кадров ответственная и почетная задача. Вы закладываете будущее нашей структуры и делаете это профессионально, достойно и четко. Благодарю за ваш труд. Добра и удачи. Председатель Государственной службы Украины по чрезвычайным ситуациям М.Болотских. 15.6.13».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10