https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ відбулося комплексне практичне заняття з радіаційного, хімічного та біологічного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.06.2013
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ відбулося комплексне практичне заняття з радіаційного, хімічного та біологічного захисту

21 червня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України у с. Фігурівка пройшло комплексне заняття з радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Заняття розпочалось о 4:00 ранку з сигналу «Збір!». Причиною раннього підйому стала умовна надзвичайна ситуація. За легендою, о 2:30 поблизу селища Малинівка Харківської області біля залізничної станції «Малинівка» відбувся аварійний схід з рейок цистерни з аміаком, що призвело до виливу небезпечної хімічної речовини. Комплексне практичне заняття з дисципліни «Радіаційний, хімічний та біологічний захист» включило два етапи. На першому етапі відпрацьовували питання щодо підйому особового складу за сигналом «Збір!», марш-перехід на 15 кілометрів та подолання задимленого району. Всі аварійно-рятувальні групи з поставленим завданням впорались у повному обсязі. Кращою виявилась група ПБ-12-212 факультету ОРС на чолі з командиром навчального взводу старшим лейтенантом служби ЦЗ Поповим В.М., яка подолала встановлений маршрут за 1 год. 12 хв. 42 сек., ІІ місце посіла група ПБ-12-211 на чолі з командиром взводу старшим лейтенантом служби ЦЗ Донським Д.В. з результатом 1 год. 15 хв. 49 сек. та ІІІ місце - група ЦЗ-12-511 на чолі з командиром навчального взводу старшим лейтенантом служби ЦЗ Сергієнком О.О. з результатом 1 год. 16 хв. 25 сек.
Другий етап складався з естафети, де першокурсники продемонстрували свої знання та навички з надягання загальновійськовий захисний комплект за нормативами 3-А та 3-Б, вміння працювати з приладами ДП-5В та ВПХР, переносити постраждалих за допомогою лямок та на санітарних ношів. Згодом зі складу підрозділів було сформовано шість пошукових загонів, кожному з яких було призначено свій сектор лісового масиву, де слід було відшукати «постраждалих» та надати їм необхідну першу медичну допомогу.
Керівництвом заняття оцінювалась якість виконання завдань. Всі підрозділи пошук провели успішно, якісно надали першу медичну допомогу та швидко доставили «постраждалих» до пункту їх збору. За правильністю транспортування та надання першої медичної допомоги стежив старший викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки підполковник Ігнатьєв О.М.
Поставлені завдання особовий склад табірного збору виконав в повному обсязі та продемонстрував при цьому добрі теоретичні знання та вміння застосовувати їх на практиці. Дане заняття стало черговим етапом у підготовці спеціалістів рятувальної справи для підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.

Рада самоврядування 1-их курсів набору 2012 року, прес-служба НУЦЗУ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10