https://www.high-endrolex.com/10 На базі Національного університету цивільного захисту України відбулися навчально-методичні збори практичних психологів ДСНС України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2013
НУЦЗУ

На базі Національного університету цивільного захисту України відбулися навчально-методичні збори практичних психологів ДСНС України

18 червня в Національному університеті цивільного захисту України пройшли навчально-методичні збори практичних психологів з теми «Психологічне забезпечення підрозділів оперативно-рятувальних сил цивільного захисту ДСНС України». До першої столиці з’їхались понад 40 керівників регіональних психологічних служб. На зборах були присутніми директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Євсюков, ректор університету Володимир Садковий, очолив форум начальник Центру психологічного забезпечення підрозділів оперативно-рятувальних цивільного захисту ДСНС України Анатолій Сичевський.
Як виявив час, зазначив директор Департаменту персоналу ДСНС України Олександр Євсюков, сьогодні служба психологічного забезпечення Державної служби України з надзвичайних ситуацій, вкрай необхідна та затребувана, вона успішно працює уже 11 років поспіль. Про ефективність діяльності практичних психологів свідчать їх дії при виникненні екстремальних ситуацій, наприклад, події в Новобогданівці, резонансні вибухи у Лозовій Харківської області, вибухи побутового газу в Дніпропетровську, надзвичайні події у Донецьку на шахті ім. Засядька, проведення рятувальних робіт під час повені у Західній Україні тощо. У кожній надзвичайній ситуації психологи ДСНС працювали з постраждалим населенням, їх родичами, безпесередньо в епіцентрі екстремальної події. Основними завданнями фахівців є надання психологічної підтримки постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій, а також психологічний супровід кожного працівника ДСНС.
Практичні психологи обговорили питання науково-методичного забезпечення службової діяльності психологів ДСНС України, профілактики суїцидальної схильності серед особового складу Держслужби України з надзвичайних ситуацій, сучасного стану та перспектив розвитку служби психологічного забезпечення, основні проблеми психодіагностики професійної придатності кандидатів на службу силових міністерств і відомств, особливостей вивчення морально-психологічного клімату в колективі та надання медикопсихологічної допомоги в умовах надзвичайних ситуацій, а також учасники заходу проаналізували звітну інформацію підрозділів ДСНС з питань психологічного забезпечення протягом І півріччя 2013 року, взяли до уваги вимоги Голови ДСНС щодо підвищення рівня професійної компетентності психологів та мобілізаційної готовності у разі загрози чи виникнення надзвичайних ситуацій та ухвалили перспективні завдання на 2013 рік.
Практичні психологи стали учасниками майстер-класів з тем «Використання психотренінгових технологій у рамках відновлювального періоду після перебування рятувальників в осередку надзвичайної ситуації» та «Використання пісокотерапії з особами, які пережили вплив негативних стрес-факторів великої сили».
Однодобовий навчально-методичний збір завершився підбиттям підсумків та створенням робочої групи з підготовки проекту наказу «Про подальший розвиток служби психологічного забезпечення ДСНС України».
Саме даний семінар дав об’єктивну оцінку діяльності служби психологічного забезпечення в цілому, а це стане поштовхом для зміцнення, удосконалення та подальшого ефективного розвитку такої необхідної служби.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10