https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту України відкрито сучасну лабораторію електротехніки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2013
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту України відкрито сучасну лабораторію електротехніки

18 червня в Національному університеті цивільного захисту України на кафедрі пожежної і техногенної безпеки об’єктів і технологій було презентовано лабораторію електротехніки.
«Щойно відкрита навчальна аудиторія, - зазначив заступник начальника кафедри полковник служби цивільного захисту Олег Кулаков, - призначена для проведення практичних і лабораторних занять з дисциплін «Електротехніка і пожежна профілактика в електроустановках», «Електротехніка і попередження аварій в електроустановках», «Електротехніка й основи електроніки», «Загальна електротехніка й електробезпека», «Пожежна профілактика в електроустановках», які вивчаються при підготовці бакалаврів за напрямами «Пожежна безпека», «Цивільний захист», «Охорона праці», а також при перепідготовці спеціалістів за фахом «Пожежна безпека».
На жаль, статистичні дані про пожежі свідчать про те, що кожного року до 20 відсотків пожеж в Україні відбувається внаслідок порушення правил пожежної безпеки при улаштуванні та експлуатації електроустановок. Тому актуальність функціонування щойно відкритої лабораторії для навчання курсантів та студентів університету є безсумнівним.
В навчальній аудиторії, зазначив полковник Кулаков, можна проводити 18 лабораторних робіт поточним методом: на кожну роботу передбачено 4 типових стенди. Лабораторія обладнана сучасними технічними засобами навчання – Smart TV з ноутбуком та виходом в інтернет, демонстраційними установками із забезпечення пожежної безпеки електричних мереж, улаштуванням заземлення і блискавкозахисту.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
.
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10