https://www.high-endrolex.com/10 У добру путь, випускники НУЦЗУ. Акредитація журналістів. Прес-реліз | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.06.2013
НУЦЗУ

У добру путь, випускники НУЦЗУ. Акредитація журналістів. Прес-реліз

 
Прес-реліз
 
15 червня у Національному університеті цивільного захисту України відбудеться випуск 2013 року. На урочистостях буде присутнє керівництво ДСНС України, обласної адміністрації, Харківської міської ради, головних управлінь та управлінь ДСНС в областях, народні депутати, представники громадськості та духовенства, ветерани і батьки.  
У цьому році дипломи отримають 577 молодих фахівців, спеціалістів нової генерації, здатних успішно виконувати професійні завдання. 38 випускників отримають дипломи «з відзнакою».  202 випускники  направлені для проходження служби у територіальні підрозділи Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Решта молодих людей продовжать навчання здобуваючи освітньо-кваліфікаційний рівень «магістра» та «спеціаліста». Зокрема, випуск магістрів відбудеться у грудні 2013 року у разі успішного проходження навчальної практики та захисту дипломних робіт.
В день випуску  вперше в історії НУЦЗУ серед випускників на університетському плацу у парадному однострої   шикуватимуться  вісім лейтенантів-піротехніків, які п’ять років навчались   за спеціалізацією «Інженерне забезпечення саперних, піротехнічних та вибухових робіт» у межах спеціальності «Цивільний захист». Уже після закінчення першого курсу цьогорічні випускники-піротехніки отримали  робітничу професію «сапер (розмінування)», а на  навчально-тренувальному полігоні  вони під час навчальної практики закріплювали свої професійні здібності щодо роботи при наслідках і діях у випадку вибуху хімічнонебезпечних речовин, викритті вибухонебезпечних предметів, у питаннях безпеки життєдіяльності при виявленні невідомих предметів, а також при використанні піротехнічних засобів.  За п’ять років навчання в університеті новоспечені лейтенанти служби цивільного захисту Ігор Соловйов, Андрій Кошурко, Володимир Мороз, Олександр Шипко, Олександр Юрковський, Олександр Козидуб, Владислав Білоножко, Олександр Святенко проходили навчальну практику в Навчальному центрі оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України і стажування в підрозділах Держслужби різних областей. Вже 17 червня фахівці-піротехніки   продовжать  службу в підрозділах ДСНС України Херсонської, Запорізької, Донецької, Харківської областей, а також спеціальному морському загоні ДСНС України міста Керч і Навчальному центрі оперативно-рятувальних сил цивільного захисту ДСНС України на посадах начальників відділень та секторів. В Національному університеті цивільного захисту України розроблено та вже протягом  6 років реалізується програма підготовки інженерів, що поєднує досвід військової інженерно-саперної підготовки та сучасні технології в організації, забезпечення та безпосередньому виконанні небезпечних робіт зі знешкодження боєприпасів.
Випуск 2013 знаковий і тим, що вперше випускники цього навчального закладу отримають дипломи бакалавра за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та «Хімічна технологія». Також уперше в історії університету отримають дипломи слухачі Республіки Таджикистан, які пройшли професійну підготовку у стінах нашого навчального закладу.
Не можна не відмітити активну роботу університету щодо зміцнення та розширення міжнародних зв’язків зі спорідненими вищими навчальними закладами рятувального профілю Російської Федерації, Республіки Білорусь, Таджикистану, Азербайджану, Болгарії, Німеччини, Польщі та Швеції. Протягом трьох років поспіль Національний університет цивільного захисту України тісно співпрацює із професійною пожежною охороною Німеччини та Головною школою пожежної служби Республіки Польща, що значною мірою сприяє підвищенню фахового рівня майбутніх спеціалістів.
Випускники  НУЦЗУ  завжди славились високим рівнем знань та не раз доводили свою відмінну фахову підготовку. Упродовж свого 85-річного існування навчальний заклад підготував понад 30 тисяч  фахівців, серед яких 29 стали генералами, а з відзнакою закінчили навчання 900 випускників.  Серед випускників є також відомі вчені, державні діячі та керівники різного рангу.
На тлі всіх небезпечних процесів, які відбуваються на території держави, випускники Національного університету цивільного захисту зробили усвідомлений вибір, пройшли нелегкий шлях здобуваючи знання та приєдналися до славної пожежно-рятувальної родини, де головними гаслами є – запобігти, врятувати, допомогти, а самопожертва та небайдужість до чужого горя є характерною рисою кожного члена цієї родини – від генерала до рядового.
Помітним є те, що держава повертається до питань з охорони праці. В цьому році вперше за роки незалежності університет прийматиме на навчання двадцять студентів, які будуть навчатись за бюджетний кошт. Відповідно до наказу ДСНС від 6 червня цього року за  № 383 «Про затвердження Обсягів державного замовлення на підготовку фахівців та науково-педагогічних кадрів для навчальних закладів цивільного захисту у 2013 році» Національний університет цивільного захисту оголошує набір студентів за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» за напрямом підготовки «Охорона праці» в обсязі 20 бюджетних місць. Потреба у фахівцях за напрямом «Охорона праці» зі спеціальною професійною підготовкою наявна в усіх центральних органах виконавчої влади, державних, комунальних та приватних установах, організаціях та промислових підприємствах незалежно від форм власності, видів господарювання та галузевої належності. Саме перед фахівцями зі спеціальності «Охорона праці» стоїть найважливіше завдання – забезпечити збереження життя, здоров’я і працездатність людини у процесі трудової діяльності. Різноманітність професій, пов’язаних з діяльністю фахівця з охорони праці, дозволяє студенту обрати власний напрям майбутньої спеціалізації. З огляду на актуальність та перспективність спеціальності НУЦЗУ вперше оголошує набір студентів за бюджетною формою навчання.
 
 
 
ариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото – архів сектора взаємодії з громадськістю та ЗМІ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10