https://www.high-endrolex.com/10 Члени приймальної комісії АПБ взяли участь у роботі регіональної наради-семінару з питань організації і проведення вступної кампанії 2013 року | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.05.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Члени приймальної комісії АПБ взяли участь у роботі регіональної наради-семінару з питань організації і проведення вступної кампанії 2013 року

 

27.05.2013 року у Київському національному університеті будівництва і архітектури представники АПБ: заступник голови приймальної комісії академії, перший проректор з навчальної та методичної роботи полковник с.ц.з. Ігор Тищенко, голова апеляційної комісії академії, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва майор с.ц.з. Анатолій Капля та відповідальний секретар приймальної комісії академії, начальник ад’юнктури майор с.ц.з. Андрій Снісаренко взяли участь у регіональній нараді-семінарі з питань організації і проведення вступної кампанії 2013 року у ВНЗ І-ІV рівнів акредитації усіх форм власності та підпорядкування.

Засідання відбулося за участю: головуючого – Першого заступника МОН України Євгена Суліми, голови Державної інспекції навчальних закладів України Михайла Гончаренка, директора Українського центру оцінювання якості освіти Ірини Зайцевої, директора департаменту вищої освіти МОН України Юрія Коровайченка, заступника директора Державного підприємства «Інфоресурс» Олексія Самойлова, проректорів (заступників директорів), відповідальних секретарів приймальних комісій та осіб, відповідальних за внесення відомостей та даних до Єдиної державної електронної бази з питань освіти вищих навчальних закладів Києва, а також Житомирської, Чернігівської, Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей.

Звертаючись до учасників наради, Перший заступник Міністра освіти і науки зазначив, що вступні кампанії кількох останніх років характеризуються досить якісною організацією і належним проведенням прийому вступників до вищих навчальних закладів України. «За даними Державної інспекції навчальних закладів у 2012 році встановлено, що у більшості перевірених ВНЗ роботу приймальних комісій організовано відповідно до вимог нормативних документів», – підкреслив Євген Миколайович

Починаючи з 2013 року, використовуватимуться нові підходи до формування та розміщення державного замовлення, які базуються на постановах Кабінету Міністрів України № 363 та № 346 від 20.05.2013 року. «Ці постанови мають історичний характер, оскільки вони змінюють систему державного замовлення і методику обрахунку вартості підготовки одного кваліфікованого робітника, фахівця, аспіранта і докторанта. Вже у цьому році ми почнемо реалізовувати ці важливі документи, а з 2014-го вони реалізовуватимуться у повному форматі», – наголосив Євген Суліма.

Також, Перший заступник Міністра вкотре підкреслив важливість унеможливлення фактів порушення регламенту вступної кампанії та закликав представників ВНЗ забезпечити створення доброзичливої атмосфери у приміщеннях приймальних комісій: «Я просив би, щоб досвідченість і виваженість були запорукою гарного настрою і уваги до тих, хто буде приходити і намагатися вступити у ВНЗ».

Директор департаменту вищої освіти МОН Юрій Коровайченко розповів про основні результати проведення вступної кампанії у 2012 році та про декілька нововведень в Умовах прийому 2013-го року: Правила прийому до ВНЗ можуть оприлюднюватися мовами національних меншин; рейтингові списки та накази про зарахування вступників формуватимуться з Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Юрій Миколайович відзначив, що з метою прозорості й гласності проведення вступної кампанії необхідно забезпечити оприлюднення на офіційних веб-сайтах вищих навчальних закладів Правил прийому до ВНЗ, ліцензій, сертифікатів про акредитацію та наказів про зарахування.

 

Приймальна комісія АПБ

 

 

Текст виступу Першого заступника Міністра освіти і науки Суліми Є.М. та фото – з офіційного веб-сайту МОН України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10