https://www.high-endrolex.com/10 На Харківщині за ініціативи Національного університету цивільного захисту України до Дня захисту дітей пройшли навчальні заняття з основ безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.05.2013
НУЦЗУ

На Харківщині за ініціативи Національного університету цивільного захисту України до Дня захисту дітей пройшли навчальні заняття з основ безпеки життєдіяльності

28 травня фахівці Національного університету цивільного захисту України у рамках Дня захисту дітей провели навчально-тренувальні заняття «Абетка рятувальників» для школярів Харківського педагогічного ліцею № 4. Спеціалісти провідного вишу ДСНС мали за мету розширити та поглибити знання школярів 5-6-их класів з основ безпеки життєдіяльності. Неспроста такі заняття відбулися напередодні літніх шкільних канікул. Адже саме в цей період, коли більшість дітей залишені сам-на-сам із влаштуванням свого дозвілля, можуть виникнути непередбачувані ситуації. Як правильно поводити себе на воді, у лісі, при викритті вибухонебезпечних предметів, чи потрібно купляти піротехнічні засоби та як ними правильно користуватись, як убезпечити себе та своїх рідних і близьких під час виникнення таких надзвичайних ситуацій? На ці та інші питання дали вичерпні відповіді, а також наочно продемонстрували фахівці університету - доцент кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт підполковник служби цивільного захисту Володимир Тригуб та курсанти 2-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил.
«Розповідати, - говорить другокурсник Руслан Мамчур, - це одне, а от побачити наслідки будь-якої надзвичайної ситуації, взяти участь в її ліквідації - зовсім інше. Наш курс з цього навчального року розпочав своє стажування в навчальній пожежно-рятувальній частині. Мені у складі чергового караулу доводилось виїжджати на гасіння пожеж. Тому я вже можу своїм молодшим товаришам із власного досвіду розповісти про трагічні наслідки будь-якої надзвичайної ситуації, в тому числі й що сталася внаслідок необережного використання піротехнічних засобів. Наразі жодне свято не обходиться без цих атрибутів. Я впевнений і сьогоднішні заняття довели – не всі знають, що користуватись піротехнічними засобами можна лише з вісімнадцяти років, та й то – уміючи».
«Надзвичайні» заняття, - говорить підполковник служби цивільного захисту Володимир Тригуб, - допоможуть школярам убезпечити своє життя під час виникнення пожежі, при купанні у водоймищах, прогулянці у лісі, зустрічі із невідомим предметом, придбанні піротехнічних засобів».
Учні залишились у захваті від почутого та побаченого. А головне - один раз побачене залишиться надовго в їхній пам’яті.
Як зазначила директор ліцею Ірина Черевань, проведена університетом робота є дуже корисною та цікавою для дітей, а особливо, коли учні відчули небезпеку зустрічі із вибухонебезпечним предметом та використанні піротехнічних засобів, а також вона є важливим елементом навчально-виховного процесу.
А ще – майбутні рятувальники напередодні Дня захисту дітей подарували школярам солодощі.
Беззаперечно, проведення таких пізнавальних навчально-тренінгових занять дасть свої плідні результати, і надзвичайних ситуацій стане менше.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10