https://www.high-endrolex.com/10 Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий зустрівся з випускниками чотирьох факультетів університету і дав напутнє слово майбутнім молодим керівникам підрозділів ДСНС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.05.2013
НУЦЗУ

Ректор НУЦЗУ Володимир Садковий зустрівся з випускниками чотирьох факультетів університету і дав напутнє слово майбутнім молодим керівникам підрозділів ДСНС

Крім випускників на зустрічі були присутні проректори НУЦЗУ, керівники факультетів, начальники курсів та підрозділів. «Володимир Петрович у розмові із нами був дуже відвертим, - говорить випускник п’ятого курсу факультету цивільного захисту Олександр Козидуб, який  після випуску в НУЦЗУ продовжить службу на посаді начальника відділу піротехнічних робіт групи піротехнічних та спеціальних водолазних робіт спеціального морського загону міста Керч. – Всі присутні в аудиторії курсанти слухали генерала, як батька. Він говорив без високих фраз і звертався до нас, нам здалося, як до синів, до дорослих людей. Випускники університету вже через три тижні роз’їдуться по всій України продовжувати службу в підрозділах ДСНС. І наші посади, нехай ще й не дуже великі, але будуть керівними. Роль керівника в організації роботи довіреного нам підрозділу буде багатоплановою. А головне – люди і здоровий морально-психологічний клімат в колективі».
            На зустрічі із курсантами ректор університету звернув увагу присутніх на той аспект ролі керівника, що він в колективі   наділений правом вирішувати і  впливати на підлеглих. А це передбачає певний тип стосунків з іншими людьми. «Особистісний авторитет керівника і офіційні повноваження є підґрунтям, на якому формується його реальний вплив на діяльність підрозділу, - зауважив  генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. -  Керівник повинен знати не тільки всі аспекти взаємин у групі, а й чинники, що сприяють формуванню позитивного морально-психологічного клімату. Залежно від ситуації керівник є організатором, комунікатором, експертом, критиком і безпосереднім виконавцем».
Керівникам із багатим практичним досвідом роботи відомо, що очільник  поєднує в собі якості ділової людини, соціального лідера і вихователя. При цьому він повинен мати організаторські здібності, вміти працювати з людьми та своєчасно приймати і реалізовувати рішення, бути компетентним в опрацюванні документів та інформації, здатним побачити і підтримати передові ідеї, мати бездоганні морально-етичні риси характеру. «Легко на посадах не буде. Труднощі треба буде долати, але урівноважено, терплячі, постійно поповнюючи свій рівень знань. Із досвідом роботи і труднощі будуть поступово зникати, - зауважив ректор. - Ваша особиста чесність, правдивість, ввічливість, вміння глибоко та досконало розбиратись у справі повинні стати прикладом для підлеглих, а ваші ділові якості і комунікативні здібності допоможуть у стосунках із старшим офіцерським складом».
У своєму зверненні до вихованців Володимир Петрович по-батьківські запевнив, що кожен випускник університету може у будь-якій ситуації звернутись за порадою та  допомогою, як до нього особисто, так і до викладачів навчального закладу. Крім того, ректор проявив упевненість у тому, що випускники  не забуватимуть роки навчання в університеті, триматимуть зв’язок із університетом, пам’ятатимуть про настанови командирів та викладачів.
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10