https://www.high-endrolex.com/10 Практика студентів-екологів 2 курсу у таборі НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.05.2013
НУЦЗУ

Практика студентів-екологів 2 курсу у таборі НУЦЗУ

Відповідно до наказу МНС України від 01.12.2003 р. № 461 «Про затвердження Положення про організацію та проведення практичної підготовки курсантів, студентів (слухачів) ВНЗ МНС України», навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», наказу ректора НУЦЗУ № 29 від 5.04.13 р. «Про організацію навчальної практики студентів 2-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки на базі навчального полігону» в період з 19 по 25 травня 2013 року на території навчального центру НУЦЗУ було проведено польову частину навчальної ландшафтно-екологічної практики зі студентами 2 курсу за напрямом підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Керівник практики – доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки кандидат технічних наук, доцент Артем’єв С.Р. До практики було залучено 12 студентів. Заняття проводились викладачем кафедри Карпеця К.М., доцентами Вариводою Є.О. та Рибаловою О.В.

Метою проведення навчальної ландшафтно-екологічної практики було формування, закріплення та актуалізація умінь студентів щодо аналізу екологічного стану території на підставі комплексного дослідження особливостей та закономірностей стану компонентів довкілля.

У рамках проведення ландшафтно-екологічної практики студенти виконали чотири послідовні етапи робіт:

1. Підготовчі роботи, які включали збір наукового матеріалу щодо фізико-географічної та геоекологічної характеристики території дослідження.

2. Польові роботи, які охоплювали вивчення геолого-геоморфологічних, грунтово-геоботанічних, клімато-гідрологічних чинників природного середовища та проведення ландшафтно-екологічних досліджень.

3. Обробка матеріалів, отриманих під час проведення польових досліджень.

4. Захист звіту ландшафтно-екологічної навчальної практики.

Студенти під час проведення навчальної ландшафтно-екологічної практики:

1. Отримали практичні навички щодо підготовки приладу ПАБ-2А до роботи та орієнтування на місцевості.

2. Проводили реальні метеорологічні спостереження з виконанням відповідних письмових практичних розрахунків.

3. Визначали на території дослідження структуру біологічного різноманіття рослинності з виконанням практичних розрахунків.

4. Виконували практичні розрахунки щодо реального хімічного складу річки Сіверський Донець на території дослідження.

5. Отримали практику в питаннях перевірки протигазів на ефективність роботи фільтрів під час проведення окурювання у палатці перевірки протигазів.

Студенти-чоловіки під час проведення навчальної практики виконували у повному обсязі усі елементи розпорядку дня, які були визначено для курсантів університету, мешкали у курсантській казармі, отримали навички стройової підготовки та стройового вишколу, які вкрай будуть їм необхідні під час навчання на військовій кафедрі. Також студенти брали участь у спортивних заходах табірного збору, плавали у річці Сіверський Донець, провели дві товариські гри з футболу зі збірною офіцерів табірного збору та командою факультету пожежної безпеки та 2 гри з волейболу з курсантськими підрозділами.

В цілому, як студенти, так і викладацький склад отримали позитивні емоції та схвальні відгуки збоку керівництва табірного збору.

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10