https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ взяли участь у спільних навчаннях підрозділів ГУ ДСНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2013
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ взяли участь у спільних навчаннях підрозділів ГУ ДСНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства

24 травня начальник факультету оперативно-рятувальних сил підполковник служби цивільного захисту Сергій Росоха на чолі чергового підрозділу Національного університету цивільного захисту України взяв участь у спільних навчаннях підрозділів ГУ ДСНС в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, які проходили на території Жовтневого лісництва Вовчанського району Харківської області.
За легендою навчань, під час проведення планового патрулювання та спостереження за лісовими насадженнями, було виявлено займання лісової підстилки. Одночасно з цим, виникають вибухи на території, що межує з пожежею. Паралельно надійшла інформація, що перед виявленням пожежі в даному районі знаходилися відпочиваючі. Існувала ймовірність, що люди заблукали та не можуть вийти з лісового масиву через задимлення, або ж постраждали та потребують виявлення й евакуації. Внаслідок пожежі виникло падіння дерева, що заблокувало цивільний автотранспорт з людьми, який випадково опинився на місці події. Лісова пожежа розповсюдилась на площу 20 га. в тому числі 2 га верхової пожежі. Надзвичайна ситуація набула обласного рівня. Внаслідок пожежі пошкоджено аміакопровод, з якого почався неконтрольований викид аміаку в атмосферу.
Під час проведення навчань було відпрацьовано взаємодію чергового підрозділу НУЦЗУ з Харківським гарнізоном ДСНС, який є базовим для навчального закладу.
Черговий підрозділ у кількості 30 осіб складався з курсантів 2-х та 3-х курсів факультетів цивільного захисту, оперативно-рятувальних сил та пожежної безпеки, а також науково-педагогічних працівників цих факультетів. Він був створений відповідно до наказу Державної служби України з надзвичайних ситуацій від 30.04.2013 № 206 «Про залучення курсантів вищих навчальних закладів цивільного захисту до заходів із запобігання та ліквідації надзвичайних ситуацій» та з метою підвищення ефективності реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру, надання допомоги підрозділам ДСНС України у запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій державного та регіонального рівнів та набуття курсантами практичних навичок з проведення рятувальних та інших невідкладних робіт.
Тож, навчання надали певного досвіду курсантам університету і змогу закріпити теоретичні знання.

Володимир Тригуб, факультет оперативно-рятувальних сил, прес-служба НУЦЗУ, фото – Володимира Тригуба

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10