https://www.high-endrolex.com/10 23 травня курсанти-піротехніки НУЦЗУ проводитимуть підривні роботи на спеціалізованому полігоні під Харковом. Акредитація ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.05.2013
НУЦЗУ

23 травня курсанти-піротехніки НУЦЗУ проводитимуть підривні роботи на спеціалізованому полігоні під Харковом. Акредитація ЗМІ

Прес-реліз
 
 З 15 квітня упродовж 15 тижнів в Навчальному центрі для майбутніх саперів-розміновувачів заплановано 452 години аудиторних занять і самопідготовки.  З них - 60 годин виробничої практики, під час якої курсанти-піротехніки під керівництвом викладачів вивчатимуть вогневий та електричний способи підриву. Під час навчання курсанти здійснюватимуть контрольовані підриви зарядів бойових вибухових речовин, вивчатимуть типові вибухонебезпечні предмети військового призначення, засоби їх пошуку, знешкодження та знищення.
23 травня курсантами-піротехніками в рамках вивчення тем «Заходи безпеки при підривних роботах», «Облік, правила зберігання, перевезення та знищення вибухових речовин та засобів підривання», «Підривні заряди. Заряди, що виготовляються самостійно та підривні заряди промислового виготовлення», «Засоби та приладдя вогневого способу підривання», «Електричний спосіб підривання» проведуться  підривні роботи на навчальному полігоні. Саме це є початковим етапом  у підготовці фахівців - майбутніх керівників піротехнічних підрозділів при організації виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів.
Метою практичних навчань - є вивчення  рятувальниками-піротехніками положень щодо виявлення, знешкодження та знищення боєприпасів, що не вибухнули, у тому числі авіаційних бомб та інших вибухонебезпечних предметів. Також вивчення порядку обвалення пошкоджених елементів конструкцій споруд вибуховим методом, загального устрою, призначення, тактико-технічних характеристик, принципу дії, порядку підготовки до роботи та роботи із засобами розвідки та розмінування, організації та призначення піротехнічних підрозділів ДСНС України.
Першокурсники НУЦЗУ після проходження навчальної практики в Центрі оперативно-рятувальної служби цивільного захисту отримають свідоцтво щодо опанування робітничої професії «сапер (розмінування)».
 Цьогоріч до Навчального центру у селище Ватутіно курсанти-піротехніки НУЦЗУ відправились вже вп’яте.
 
 
 
 
 
 
Сектор взаємодії з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10