https://www.high-endrolex.com/10 Харківські рятувальники на ТЕЦ-5 гасили палаюче мастило і ліквідували хімічну аварію, пов’язану з викидом аміачної води | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.04.2013
НУЦЗУ

Харківські рятувальники на ТЕЦ-5 гасили палаюче мастило і ліквідували хімічну аварію, пов’язану з викидом аміачної води

Пожежно-тактичні навчання органів управління та сил цивільного захисту (цивільної оборони) міста Харкова та Харківської області щодо готовності до гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на енергетичних підприємствах і в приміщеннях з електроустановками проводились з метою перевірки готовності підрозділів ДСНС до ліквідації надзвичайних ситуацій на території Публічного акціонерного товариства «Харківська ТЕЦ-5». Харківська теплоелектроцентраль № 5 – одна з найбільших в Україні. Вона розташована в Дергачівському районі Харківської області, поблизу села Подворки і призначена для забезпечення електроенергією і теплом побутових, промислових і бюджетних споживачів міста Харкова.
Особовий склад курсантів був задіяний у навчаннях у якості рятувальників. Вони виконували задачу  з евакуації людей, що не могли покинути самостійно небезпечну зону.
 На навчаннях були присутні Голова обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій – перший заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Валентин Григорович Дулуб, начальник Головного управління ДСНС України у Харківській області Павло Васильович Одарюк, особовий склад Харківського гарнізону ДСНС, Національного університету цивільного захисту України, а також представники міліції, медицини, газової служби, енергетики. Крім того, при проведенні навчань були задіяні психологи ГУ ДСНС у Харківській області, підрозділи кінологічної служби ДСНС.
У навчаннях були задіяні близько 100 осіб особового складу та 8 одиниць техніки ДСНС, продемонстровані можливості автомобілю радіаційної та хімічної розвідки та пожежного потягу Південної залізниці.
Прес-служба Головного управління ДСНС України у Харківській області повідомляє, що
метою заходу було перевірити реальну готовність органів управління та сил цивільного захисту Харківської області щодо готовності їх до гасіння пожеж та проведення аварійно-рятувальних робіт на енергетичних підприємствах і в приміщеннях з електроустановками.
За легендою навчань були відпрацьовані 3 питання: «Дії керівного складу та персоналу об`єкту щодо організації оповіщення про виникнення пожежі та здійснення заходів по гасінню пожежі силами добровільної пожежної дружини», «Дії органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та Харківської області під час гасіння пожежі в машинній залі» та «Дії органів управління та сил цивільного захисту м. Харкова та Харківської області під час утворення хмари аміаку при руйнуванні конструкцій». Рятувальникам треба було загасити палаюче мастило і ліквідувати хімічну, аварію пов’язану з викидом аміачної води. Також була відпрацьована техніка порятунку постраждалих. До приїзду пожежних керівництво ТЕЦ-5 дало команду евакуювати персонал з території заводу, працівники добровільної пожежної дружини взялися гасити пожежу первинними засобами пожежогасіння та стаціонарними установками пожежогасіння. Були вжиті заходи щодо знеструмлення технологічного обладнання в головному корпусі. До місця пожежі виїхали підрозділи Жовтневого, Ленінського та Московського районів, чергова зміна оперативно-координаційного центру та курсанти Національного університету цивільного захисту. Прибулі рятувальники в першу чергу розшукували постраждалих, за допомогою бригади пошуково-рятувального кінологічного товариства «Щит». Також були задіяні працівники медичної служби, служби охорони громадського порядку, газової служби, служби енергопостачання, а також практичні психологи ДСНС, повідомляють новини сайту ГУ ДСНС у Харківській області. У підсумку керівництвом навчань була надана позитивна оцінка діям добровільної пожежної дружини ТЕЦ-5, рятувальників та аварійних служб міста.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ, курсанти 1 курсу факультету пожежної безпеки,
Фото – курсантів факультету ПБ НУЦЗУ, прес-служби ГУ ДСНС у Харківській області
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10