https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗ України проходять навчання у Німеччині | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.04.2013
НУЦЗУ

Представники НУЦЗ України проходять навчання у Німеччині

Розпочався другий тиждень перебування НУЦЗ України у складі Куліша Юрія Олексійовича, викладача кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил; Собини Віталія Олександровича, викладача кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт факультету оперативно-рятувальних сил, капітана служби цивільного захисту; Полякова Ігора Олександровича, старшого наукового співробітника науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру, капітана служби цивільного захисту; Білоуса Сергія Сергійовича, курсанта 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил, рядового служби цивільного захисту в навчальному центрі Управління пожежної охорони та цивільного захисту м. Кайзерслаутерн, земля Рейнланд-Пфальц, Федеративна Республіка Німеччина. Метою візиту є участь у міжнародному навчальному курсі з висотних рятувальних робіт. Візит та участь у навчальному курсі стали можливими завдяки підтримці офісу Мера м. Кайзерслаутерн та напруженій підготовчій роботі яку було розпочато 21-22 травня 2011 року коли на базі НУЦЗ України за сприяння Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради за участі представників Управління пожежної охорони та цивільного захисту м. Кайзерслаутерн, який був приймаючим містом Чемпіолнату Світу з футболу у 2006 році, було проведено міжнародний круглий стіл присвячений питанням цивільного захисту та медичного забезпечення під час проведення в м. Харків матчів фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.
 
Перший тиждень навчання перебування був дуже насиченим та напруженим. Відповідно до тематичного плану курсу  «Підготовка до проведення аварійно-рятувальних робіт на висоті» його учасники вивчили теоретичні основи робіт на висоті, спеціальне рятувальне обладнання та спорядження, відпрацювали елементи спуску та підйому на споруди і висотні металеві конструкції, що розташовані на території навчального центру.
 
Старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру капітан служби цивільного захисту Поляков І.О виступив перед учасниками курсу із лекцією, присвяченою психологічному забезпеченню рятувальних робіт у горних районах України.
 
За результатами першого тижня був проведений проміжний залік зі знань та підготовки, де учасники курсу отримали право перейти на вищий рівень навчання.
В якості заохочення за якісну та напружену роботу у суботу слухачі відвідали місцевий стадіон м. Кайзерслаутерн, де ознайомились із системою забезпечення протипожежного захисту та громадської безпеки під час проведення футбольного матчу.
 
Протягом тижня учасники навчального курсу відвідали місцеве відділення федеральної громадської рятувальної організації THW (Bundesanstalt Technisches Hilfswerk), де ознайомились з її структурою, матеріальним забезпеченням та системою реагування на надзвичайні ситуації. Під час візиту було досягнуто домовленості щодо майбутньої співпраці з цією організацією в підготовці фахівців для ДСНС України та участі представників професорсько-викладацького складу НУЦЗ України у навчальних заходах, що проводитимуться THW.
 
 У неділю представники НУЦЗУ зіграли товариський футбольний матч із місцевою командою пожежників. Матч був цікавий та бойовий, де перемогла дружба.
Протягом другого тижня процес навчання буде значно складнішим, а учасникам навчального курсу доведеться виконуватися важкі вправи з порятунку постраждалих з будинків підвищеної поверховості, висотних будівельних кранів та вітряних електричних станцій, що мають висоту понад 130 метрів.
 
Крім того очікується візит ввічливості до Мера м. Кайзерслаутерн, з метою обговорення шляхів подальшої співпраці з Національним університетом цивільного захисту України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©Д. Лєбєдєв
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10