https://www.high-endrolex.com/10 Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля була нагороджена дипломом та золотою медаллю в номінації «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.04.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля була нагороджена дипломом та золотою медаллю в номінації «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи»


    З 11 по 13 квітня 2013 року представники академії брали участь у роботі XXIII Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра – 2013», яка традиційно проходила в місті Києві у приміщенні Центру ділового та культурного співробітництва «Український дім». Виставку, що презентує широкій громадськості найкращі досягнення освітян України, відкривали тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Олексій Дніпров, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж та Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. Організаторами виставки виступили Міністерство освіти і науки України, Національна академія педагогічних наук України, Товариство «Знання» України.
   Участь у виставці брали понад 200 вищих навчальних закладів, серед яких 50 закордонних навчальних закладів із близького та далекого зарубіжжя, міжнародні представництва та агенції.
     Під час виставки відбулося нагородження вищих навчальних закладів України ІІІ-IV рівнів акредитації – переможців рейтингового виставкового конкурсу Гран-Прі та нагородження переможців конкурсу з тематичних номінацій золотими, срібними та бронзовими медалями.
     Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля в черговий раз на гідному рівні представила систему підготовки фахівців для органів управління та підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій та була нагороджена дипломом і золотою медаллю в номінації «Компетентнісний підхід в освітній діяльності вищої школи». За словами ректора академії генерал-майора с.ц.з. Миколи Кришталя, компетентнісний підхід орієнтує на підготовку фахівців, здатних до співпереживання, готових до вільного гуманістично орієнтованого вибору, індивідуального інтелектуального зусилля і самостійної, компетентної та відповідальної дії в політичному, економічному, професійному і культурному житті, що поважають себе й інших, терпимі до представників інших культур і національностей, незалежні в думках і відкриті для іншого погляду й несподіваної думки.
   «Формування компетентності в освітньому процесі вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій висуває на перше місце не інформованість курсанта, а вміння вирішувати проблеми в різних умовах підвищеної небезпеки. Впровадження компетентнісного підходу в навчальний процес передбачає розробку інтегрованих навчальних курсів, в яких предметні галузі співвідносяться з різними видами компетентності, розширення в структурі навчальних програм із загальноосвітніх дисциплін міжпредметного компоненту (міжпредметні задачі, які не можуть бути вирішені засобами одного предмету)», – зазначив Микола Андрійович.

 

Відділ НР та МС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10