https://www.high-endrolex.com/10 Національний університет цивільного захисту отримав гран-прі міжнародної виставки і почесне звання «Лідер національної освіти» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2013
НУЦЗУ

Національний університет цивільного захисту отримав гран-прі міжнародної виставки і почесне звання «Лідер національної освіти»

11 квітня у Києві в Національному центрі ділового та культурного співробітництва «Український дім» відбулося урочисте відкриття XXIII Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра - 2013» та ХІІ Міжнародної виставки закордонних навчальних закладів «Освіта за кордоном». Право відкрити представницький освітянський форум на сцені «Українського дому» було надано творчим колективам Національного університету цивільного захисту України.
Гран-прі Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра - 2013» колектив НУЦЗУ отримав у номінації «Розвиток матеріально-технічної бази навчального закладу». Почесного звання «Лідер національної освіти» університет удостоєний «За багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації освіти в Україні». Нагадаємо, що у листопаді 2012 року Національний університет цивільного захисту України отримав гран-прі Міжнародної виставки у номінації «Профорієнтаційна робота серед молоді» і почесне звання «Лідер національної освіти». Тоді, у листопаді, право відкрити представницький освітянський форум на сцені «Українського дому» було надано творчим колективам Національному університету цивільного захисту України. Так стало і в нинішньому квітні.
Цьогоріч харківську делегацію Національного університету цивільного захисту України очолив ректор генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Сімдесят представників університету, серед яких - проректори вишу, керівники підрозділів, викладачі кафедр, творчі колективи, університетський духовий оркестр, курсанти та студенти, представляли провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій на міжнародному рівні. Творча молодь НУЦЗУ підготувала різножанрову концертну програму для учасників Міжнародної виставки. Активність самодіяльних університетських колективів не залишилася поза межами керівництва МОН. Дипломом нагороджені творчі колективи НУЦЗУ за високий організаційний та фаховий рівень виконавської майстерності, творчу активність, популяризацію розвитку естетичного виховання та активну співпрацю в проведенні ХХШ Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра – 2013».
Ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант Володимир Садковий зауважує, що за останній рік провідний вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій зробив величезний прорив у покращенні матеріально-технічної бази – створено нові лабораторії, аудиторії, лекційні зали, оснащені сучасними технічними засобами. «До нового 2012-2013 навчального року вихованці отримали 20 нових класів і навчально-тренувальних комплексів: кабінети первинної підготовки рятувальника, техногенної безпеки, пожежної тактики, спеціалізовану аудиторію для майбутніх піротехніків, верхолазний манеж з підготовки рятувальників-верхолазів. З’явився навчально-тренувальний комплекс для підготовки газодимозахисників, а також відкрився телецентр. У студії викладач може читати лекцію, а курсанти – зайти в Інтернет і прослухати її, упродовж року лекція буде розміщена на сайті НУГЗУ», - підкреслив Володимир Петрович.
Від Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України ректор НУЦЗУ Володимир Садковий отримав Подяку за багаторічну інноваційну педагогічну діяльність з модернізації освіти України.
В урочистому відкритті виставки взяли участь тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Олексій Дніпров, заступник голови Київської міської державної адміністрації Віктор Корж, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, заступник Міністра науки та вищої освіти Республіки Польща Яцек Гулінський, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Генрик Літвін, другий секретар Посольства Чеської Республіки в Україні, директор Чеського центру у Києві Дагмар Остржанська, керівники вищих навчальних закладів з усієї України, науковці, студенти, а також представники засобів масової інформації.
Звертаючись до присутніх, тимчасово виконуючий обов’язки Міністра освіти і науки України Олексій Дніпров зазначив: «Освіта – це фундамент держави, суспільства, це те, на чому базується все функціонування нашої країни. На сьогодні сфера освіти – пріоритетний напрям діяльності Уряду України, і наше завдання – перевести її на новий рівень якості». Виставка «Освіта та кар’єра» має стати для цьогорічних більш ніж для 300-тисячної армії абітурієнтів українських вишів орієнтиром у виборі подальшої долі, а насичена програма заходу – допоможе визначитися з вищим навчальним закладом та майбутньою професією.
Міжнародна виставка «Освіта та кар’єра» проводиться щороку з метою залучення суспільного інтересу до освіти, пропаганди досягнень України у цій сфері, формування єдиного освітнього простору. Під час роботи виставки проводяться інтерактивні тренінги для молоді, яка знаходиться у пошуках роботи, а також відбувається презентація передового навчально-методичного досвіду: посібників та освітніх комп’ютерних програм тощо. Виставка розрахована на людей, які хочуть навчатися як в Україні, так і за кордоном. При цьому відвідувачів можуть цікавити різні програми – когось зацікавлять програми вивчення іноземних мов, когось – середня освіта за кордоном, та, звичайно, вища освіта.
Цьогоріч на виставці представлені 65 українських та 71 закордонний вищий навчальний заклад, серед яких - представники навчальних закладів та організацій з Республіки Польща, Російської Федерації, Чеської Республіки, Канади, Французької Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Федеративної Республіки Німеччина, Швейцарської Конфедерації, Держави Ізраїлю, Італійської Республіки, Великої Британії, Сполучених Штатів Америки тощо.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10