https://www.high-endrolex.com/10 Рятувальники Національного університету цивільного захисту провели заняття з пожежної і техногенної безпеки для прикордонників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2013
НУЦЗУ

Рятувальники Національного університету цивільного захисту провели заняття з пожежної і техногенної безпеки для прикордонників

12 квітня науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України провели заняття з пожежної і техногенної безпеки для начальників груп пожежної безпеки і старших офіцерів з підготовки та організації дій при надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру органів та підрозділів Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Офіцери, які на сьогодні час проходять службу в прикордонних загонах регіонального управління, дізналися про відповідальність за порушення вимог у сфері пожежної і техногенної безпеки, аналіз пожеж на об’єктах різного призначення та їх протипожежний захист, проведення ідентифікації об’єктів підвищеної небезпеки та потенційно небезпечних об’єктів, ознайомились із системами раннього виявлення пожежі та оповіщення про її виникнення, сучасними зразками спеціальної пожежної техніки.
«Такі заняття, - зазначив старший офіцер з організації дій при надзвичайних ситуаціях природного та техногенного характеру Східного регіонального управління підполковник Олег Мельник, - нам вкрай потрібні. При виконанні службових обов’язків у небезпечних зонах прикордонникам доводиться стикатись із різними непередбачуваними ситуаціями, такими, як наприклад, виявлення вибухонебезпечних предметів, радіаційне та хімічне ураження території тощо. Тому ми звернулися до кваліфікованих спеціалістів для отримання більш ґрунтовних знань».
Також прикордонники мали змогу навчитись діям при виявленні витоку небезпечних речовин із залізничних та автоцистерн, вибухонебезпечних предметів, під час оперативного розгортання, на випадок пожежі або іншої небезпечної події, а також вивчили основні правила користування первинними засобами пожежегасіння.
«У перспективних планах сумісної роботи, - говорить координатор семінару начальник факультету пожежної безпеки університету полковник служби цивільного захисту Микола Удянський, - після теоретичного курсу - проведення практичних занять з пожежної і техногенної безпеки з офіцерами Східного регіонального управління».
Такі заняття науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України уже проводили для працівників органів та підрозділів МВС, СБУ, спеціальних проектних організацій та установ, підрозділів метрополітену.

 

 

 

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10