https://www.high-endrolex.com/10 Представники кафедри наглядово-профілактичної діяльності НУЦЗУ прийняли участь у науково-практичній конференції | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.04.2013
НУЦЗУ

Представники кафедри наглядово-профілактичної діяльності НУЦЗУ прийняли участь у науково-практичній конференції

5 квітня 2013 року у Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася науково-практична конференція «Впровадження нового Кримінального процесуального кодексу України в правоохоронну діяльність та навчальний процес: досвід та шляхи удосконалення». В роботі конференції взяли участь представники кафедри наглядово-профілактичної діяльності майор служби цивільного захисту Островерх Ольга Олександрівна та майор служби цивільного захисту Ковалевська Тетяна Михайлівна, вчені ХНУВС, провідні науковці інших навчальних закладів, а також представники правоохоронних структур, суду тощо.
Відкрив роботу конференції ректор університету, генерал-полковник міліції Сергій Миколайович Гусаров. У вступному слові він відзначив, що новий Кримінальний процесуальний кодекс України кардинально відрізняється від уявлень про кримінальний процес, які існували в нашій державі раніше. Багато його положень вже перевірені практикою і підтвердили відповідність європейським стандартам. «Ключовими положеннями всього кримінального процесу, як наголошував Президент України, є неухильне дотримання прав людини, забезпечення реальної рівності процесуальних можливостей сторін кримінального провадження та утвердження змагальності процесу», – додав Сергій Гусаров.
На думку багатьох науковців та практиків, існують певні проблеми практичного впровадження окремих норм нового КПК в діяльність правоохоронних органів і судів. Це вимагає пошуку можливих шляхів їх вирішення на основі всебічного обговорення, обміну думками, досвідом, напрацювання рекомендацій для застосування на практиці та в навчальному процесі, що і стало головним завданням науково-практичної конференції, за підсумками роботи якої буде видано збірник матеріалів – тез доповідей та повідомлень, які надійшли до оргкомітету.
Робота конференції відбувалася за такими напрямами: застосування та вдосконалення нового Кримінального процесуального кодексу України; криміналістичні аспекти розслідування кримінальних правопорушень; проблеми викладання кримінального процесу та криміналістики в навчальних закладах.
З проблемних питань взаємодії слідчого з прокурором та слідчим суддею виступив заступник начальника управління процесуального контролю Головного слідчого управління МВС України Максим Цуцкірідзе, про концепцію удосконалення конституційно-правового регулювання правоохоронної діяльності розповів радник ректора ХНУВС Олександр Бандурка, із доповіддю про окремі аспекти прокурорського нагляду за додержанням законів на початковому етапі досудового розслідування виступив заступник начальника управління – начальник відділу нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, та процесуального керівництва Олександр Цимбалістенко, а також інші фахівці.


Фото ХНУВС та кафедри НПД.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10