https://www.high-endrolex.com/10 Результати діяльності кафедри охорони праці та техногенно-кологічної безпеки НУЦЗУ, втілені у видання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.04.2013
НУЦЗУ

Результати діяльності кафедри охорони праці та техногенно-кологічної безпеки НУЦЗУ, втілені у видання

Відповідно до листа МОН молоді та спорту України №1/11 – 6333 від 01.04.2013р. навчальному посібнику «Заповідна справа» надано гриф «Рекомендовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України як навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, які навчаються за напрямом підготовки «Екологія, охорона навколишнього природного середовища та збалансоване природо користування». Навчальний посібник був підготовлений колективом авторів Національного університету цивільного захисту України, серед яких доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки кандидат географічних наук, доцент Євгенія Варивода. 
У навчальному посібнику розглянуті питання, які пов’язані з науково - методологічними засадами заповідної справи, використанням геоекологічних підходів в організації природно-заповідних територій, роллю природно-заповідних територій у збереженні біотичного та ландшафтного різноманіття, основними принципами концепції  створення Всеєвропейської і національної екологічної мережі, нормативно-правовими і практичними засадами функціонування територій та об’єктів природно-заповідного фонду України. У виданні увагу приділено вивченню міжнародного досвіду та практики організації природно-заповідних територій. Посібник інтегрує навчальну, наукову та практичну складову організації різних напрямків природоохоронної діяльності на територіях природно-заповідного фонду. Використання посібника в навчальному процесі передбачає формування, закріплення та актуалізацію знань і умінь студентів щодо особливостей організації, функціонування  та управління природно-заповідними територіям і об’єктам у відповідності з вимогами міжнародного та національного природоохоронного законодавства.
Перевагою навчального посібника є те, що він розроблений на основі фундаментальних науково-практичних здобутків відомих українських вчених та фахівців у галузі заповідної справи.

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10