https://www.high-endrolex.com/10 Українські школярі на один день «перетворились» на рятувальників | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

06.04.2013
НУЦЗУ

Українські школярі на один день «перетворились» на рятувальників

6 квітня майже 500 українських школярів узяли участь у навчаннях рятувальників. Масштабний захід, проведений у рамках Дня відкритих дверей у Національному університеті цивільного захисту України, зібрав майбутніх абітурієнтів та гостей більш ніж із 10 областей нашої держави.
«Надзвичайний» день для школярів, їх батьків та гостей розпочався у головному корпусі навчального закладу. На навчально-спортивному комплексі Національного університету цивільного захисту присутні ознайомились із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів, переглянули виставку науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру, а також експозиції виставок досягнень факультетів навчального закладу.
Бажаючі отримували вичерпну інформацію від представників презентаційно-консультативного пункту та безпосередньо науково-педагогічних працівників кафедр щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Майбутні абітурієнти мали можливість познайомитись не тільки із славною історією першого в Україні вищого навчального закладу пожежно-рятувального профілю, що у цьому році святкуватиме свій 85-річний ювілей, а й із славними сьогоднішніми традиціями університету, його випускниками, навчально-матеріальною базою, умовами вступу та навчання. А ще - потрапити до сучасно обладнаних навчальних аудиторій і дослідних лабораторій, мультимедійних класів, укомплектованих бібліотек, затишного гуртожитку, спальних приміщень навчального закладу. Після ознайомлення гостей із навчально-матеріальною базою університету у клубі навчального закладу для присутніх було організовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також зустріч гостей Дня відкритих дверей з керівництвом університету.
Перший проректор з навчальної та методичної роботи університету полковник служби цивільного захисту Олег Назаров зазначив, що на сьогодні матеріально-технічна база навчального закладу дозволяє навчати до 3000 курсантів та студентів денної форми навчання. У доброзичливій та теплій атмосфері відбулася бесіда між керівництвом навчального закладу та майбутніми абітурієнтами. Питань було безліч, а основні – які бали повинні бути в сертифікатах та з яких предметів проходити тестування. Сертифікати з оцінками (кількістю балів) нижче 4 балів за 12-бальною шкалою оцінювання або 124 бали за 100-бальною шкалою оцінювання Національним університетом цивільного захисту України не прийматимуться, а з профільних предметів повинно бути не менше 140 балів. Також гості заходу активно цікавились питаннями вступу та навчання дівчат в університеті.
Автобусами майбутні абітурієнти та гості університету дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7.
Саме тут вони мали змогу стати спостерігачами демонстрації елементів висотної підготовки, а саме: евакуації постраждалих з 4-го поверху гуртожитку за допомогою рятувальних пристроїв та підйому рятувальників на дах гуртожитку за допомогою верхолазного спорядження. Також майбутні абітурієнти на власні очі переконались у небезпечності професії рятувальника при проведенні рятувальних робіт на воді, аварійно-рятувальних робіт на міському електротранспорті під час ДТП, при аварії на повітряному транспорті (літак, гелікоптер), в завалах зруйнованих будівель.
Вражень багато – тепер слід правильно зробити свідомий крок у своє майбутнє. Тож, успіхів тобі, абітурієнте!
(інформація оновлюватиметься)

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова





 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10