https://www.high-endrolex.com/10 У Національному університеті цивільного захисту відбулася Міжнародна науково-практична конференція курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.04.2013
НУЦЗУ

У Національному університеті цивільного захисту відбулася Міжнародна науково-практична конференція курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту»

3-4 квітня у Національному університеті цивільного захисту пройшла Міжнародна науково-практична конференція курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту».
У науковому форумі взяли участь фахівці з Польщі, Болгарії, Росії, Білорусі, Республіки Азербайджан, різних регіонів України.
Відкрив науково-практичну конференцію у форматі відеоконференц-зв’язку заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Анатолій Бойко. Анатолій Павлович, зокрема, зазначив, що проведення щорічної наукової конференції курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» на базі Національного університету цивільного захисту стало традиційним і щороку набуває актуальності в сучасному науковому просторі, тим більше, що змінився статус заходу: конференція стала міжнародною. Він вітав гостей та учасників конференції, колег із-за кордону та побажав наукових злетів, творчих успіхів і подальшої тісної співпраці з обміну найкращим досвідом між державами.
Із привітальним словом до присутніх звернувся ректор Національного університету цивільного захисту генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий. Він зазначив, що науковий форум зібрав провідних фахівців, молодих науковців різних вищих навчальних закладів України, ближнього і дальнього зарубіжжя, що є запорукою нових досягнень і символом збереження кращих наукових традицій.
Тематика доповідей на конференції була різноманітною та охоплювала питання профілактики надзвичайних ситуацій, організації управління діяльністю підрозділів цивільного захисту, гасіння пожеж та аварійно-рятувальних робіт, аварійно-рятувальної та спеціальної техніки, інформаційних технологій та математичного моделювання, психологічного забезпечення цивільного захисту, безпеки життєдіяльності, екологічних проблем, комунікативної компетенції фахівця системи цивільного захисту.
Після пленарних доповідей робота наукового форуму тривала у восьми секціях: «Профілактика надзвичайних ситуацій», «Організація управління діяльністю підрозділів цивільного захисту», «Гасіння пожеж та аварійно-рятувальні роботи», «Аварійно-рятувальна та спеціальна техніка», «Автоматичні системи безпеки та інформаційні технології», «Психологічне та гуманітарне забезпечення цивільного захисту», «Природничо-наукові аспекти цивільного захисту», «Охорона праці та техногенно-екологічна безпека».
4 квітня у конференц-залі НУЦЗУ відбулося нагородження учасників міжнародної конференції грамотами за активну участь у заході. Це – заступник начальника з наукової роботи Воронезького інституту Державної протипожежної служби МНС Росії підполковник внутрішньої служби Андрій Калач та старший науковий співробітник організаційно-наукового і редакційно-видавничого відділу цього вищого навчального закладу старший лейтенант внутрішньої служби Сергій Шевцов, викладач російської мови міжфакультативного відділу іноземних мов Головної школи пожежної служби Республіки Польща Радослав Войцеховський та викладач відділу досліджень кризових ситуацій цього навчального закладу Магдалена Гікевич,
ад’юнкт кафедри техніки Черкаської академії пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля Олег Куліса, курсант 5 та 1 курсів цього вищого навчального закладу Артем Вагін та Роман Кашуба, старший викладач кафедри наглядово-профілактичної діяльності Львівського державного університету безпеки життєдіяльності капітан служби цивільного захисту Віктор Артеменко, курсанти 5 курсу цього вищого навчального закладу Тарас Царук та Дмитро Кобилкін, а також курсант 4 курсу Андрій Шапірко.
Як зауважив проректор з наукової роботи навчального закладу полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов, учасники конференції визначили своєчасність і важливість заходів щодо підтримки наукової творчості курсантів та студентів. Зокрема, в ухваленій резолюції міжнародного заходу зазначено, що подібні заходи створюють умови для залучення молоді до наукових досліджень і дозволяють підтримувати інтерес до науки в період навчання. За підсумками доповідей, говорить Володимир Андронов, учасники конференції запропонували вважати науково-дослідну роботу курсантів і студентів університету найважливішою складовою освітнього процесу, звернути увагу на необхідність формування мотивації до дослідницької роботи та сприяння курсантам і студентам в оволодінні науковим методом пізнання, підтримати діяльність курсантських та студентських наукових товариств і розвивати нові форми науково-дослідної діяльності курсантів і студентів, здійснювати відбір талановитої молоді, які мають здібності до науково-дослідної діяльності, для продовження навчання в ад’юнктурі університету, щорічно проводити міжнародну науково-практичну конференцію курсантів та студентів «Проблеми та перспективи забезпечення цивільного захисту» під девізом «Запобігти, врятувати, допомогти» із залученням широкого кола зацікавлених осіб у тому числі й практичних працівників, здійснювати співробітництво з науковими товариствами курсантів і студентів інших вузів України та зарубіжжя, вивчати позитивний досвід організації науково-дослідної роботи молодих вчених із впровадженням нових форм і методів у свою роботу, а також рекомендувати науковим керівникам під час підготовки наукових статей акцентувати увагу на практичній частині роботи з метою надбання практичних навичок у доповідачів та рекомендувати при направленні слухачів на практику враховувати в завданнях напрацьовані результати з метою подальшого розвитку наукових робіт і застосування їх на практиці.
Сьогодні Національний університет цивільного захисту є надійним гарантом збереження наукових традицій і центром розвитку курсантсько-студентської науки в багатьох галузях технічного та гуманітарного спрямування.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова та Аніса Бабакулова, фотожурналіста суспільно-політичної газети «Перекоп»
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10