https://www.high-endrolex.com/10 Випробувати костюм для хімзахисту, спинити кровотечу та евакуюватися під час пожежі. Відеорепортаж інформаційної програми «Вісті» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.04.2013
НУЦЗУ

Випробувати костюм для хімзахисту, спинити кровотечу та евакуюватися під час пожежі. Відеорепортаж інформаційної програми «Вісті»

Випробувати костюм для хімзахисту, спинити кровотечу та евакуюватися під час пожежі. Долати найпоширеніші надзвичайні ситуації з першого квітня вчать міських школярів. Майстер-класи проводять працівники Національного університету цивільного захисту України.  Однин з них відвідали і Вісті.
2 квітня у 153 школі змінився розклад. Замість математики та географії тут накладають джгути та шини. Та і викладацький одяг змінився на форму з погонами. Експрес курс з приборкання лиха читають співробітники служби з надзвичайних ситуацій. Андрієві дістається роль наочного прикладу. Кілька годин із перервами він знаходиться у костюмі для хімзахисту. А час від часу сканує шкільний коридор на наявність радіації.
Його колезі за чергуванням дісталася більш сучасна версія захисту. Принаймні пітніти у ній в прямому сенсі доводиться менше. Костюм запрограмовано з захистом на 5 хімічно небезпечних речовин, серед яких хлор, аміак, сірководень. Носій такої одежини визначить їхню концентрацію у повітрі. Переважно всі продемонстровані технічні засоби - львівського та харківського виробництва. Виключення - цей саморятівник, він родом із Росії. Його технічні характеристики вбережуть від отруєння продуктами горіння - розповідають лектори в погонах.
Крім цього, дитячі голови поповнювали знанням про роботу кінологів та начиння пожежних автомобілів.
 
Журналіст Марина Довгая
ТРК Фора, «Вісті», 2 квітня 2013

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10