https://www.high-endrolex.com/10 Підготовка студентів і курсантів Національного університету цивільного захисту України та Технічного Університету-Варна здійснюватиметься за програмою подвійного диплома у галузі цивільного захисту | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.03.2013
НУЦЗУ

Підготовка студентів і курсантів Національного університету цивільного захисту України та Технічного Університету-Варна здійснюватиметься за програмою подвійного диплома у галузі цивільного захисту

Такої угоди було досягнуто у результаті п’ятиденного візиту делегації Національного університету цивільного захисту України, у складі першого проректора з навчальної та методичної роботи полковника служби цивільного захисту Олега Назарова та помічника ректора з питань міжнародного співробітництва майора служби цивільного захисту Дениса Лєбєдєва, до Технічного Університету-Варна, м. Варна, Болгарія. 19-25 березня українські та болгарські фахівці обговорювали питання щодо перспектив розвитку співробітництва між двома вищими навчальними закладами, погодження взаємних дій щодо захисту подвійних дипломів, узгодження навчальних планів, обміну науковими матеріалами, викладацькими та студентськими групами.
Результатом візиту стало підписання протоколу, яким передбачено низку спільних заходів щодо підготовки студентів та курсантів за програмою подвійного диплома за напрямом «Цивільний захист». Зокрема, це - розробка та викладання навчальних дисциплін «Радіаційна, хімічна та біологічна безпека», «Радіаційний, хімічний та біологічний захист», «Аварійно-рятувальна, інженерна та протипожежна техніка», «Тактика ліквідації надзвичайних ситуацій» науково-педагогічними працівниками НУЦЗ України студентам ТУ-Варна; підготовка спільних підручників авторськими колективами обох вишів; організація та проведення спільних міжнародних «літніх рятувальних шкіл»; обмін викладачами та студентами, а також отримання студентами вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які навчаються за напрямом підготовки «Цивільний захист», дипломів європейського зразка ТУ-Варна й отримання студентами ТУ-Варна українських дипломів міжнародного зразка.
Крім того, зазначив помічник ректора з питань міжнародного співробітництва НУЦЗУ майор служби цивільного захисту Денис Лєбєдєв, розпочато роботу з метою організації підготовки студентів ТУ-Варна та НУЦЗ України за програмою «Подвійний диплом» за спеціальністю «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» за всіма освітньо-кваліфікаційними рівнями.
Слід зазначити, що починаючи з травня минулого року Національним університетом цивільного захисту України налагоджене співробітництво в освітній та науково-дослідній сферах з Технічним Університетом-Варна. Тоді болгарська делегація на чолі з ректором – професором Овідом Фархі ознайомилась із матеріально-технічною базою НУЦЗ України, а також було досягнуто домовленості щодо партнерських відносин. У жовтні того ж року відбувся у відповідь робочий візит делегації НУЦЗУ до ТУ-Варна з метою обговорення перспектив розвитку двостороннього співробітництва. Так, було досягнуто домовленості про створення на базі ТУ-Варна спільного науково-дослідного центру екстремальної та кризової психології, надання практичної допомоги в організації підготовки на базі болгарського вишу фахівців за напрямом підготовки «Цивільний захист» та погодження плану спільних заходів щодо захисту подвійних дипломів, узгодження навчальних планів, обміну науковими матеріалами, викладацькими та студентськими групами.
Наразі спільними діями фахівців НУЦЗУ та ТУ-Варна здійснено необхідну підготовчу роботу та вирішено розпочати практичну реалізацію досягнутих домовленостей.
Вичерпну інформацію можна прочитати на сайті ТУ-Варна http://new.tu-varna.bg/index.php/bg/

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дениса Лєбєдєва

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10