https://www.high-endrolex.com/10 Курсант НУЦЗУ отримав Диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузі «Військові науки» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.03.2013
НУЦЗУ

Курсант НУЦЗУ отримав Диплом ІІ ступеня на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузі «Військові науки»

21 березня на базі Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного у Львові відбулася підсумкова науково-практична конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі «Військові науки». Метою заходу стало підбиття підсумків конкурсу за результатами прилюдного захисту претендентами на нагородження своїх наукових робіт.
П’ятикурсник факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України курсант Дмитро Стельмах отримав Диплом ІІ ступеня за наукову роботу з теми «Забезпечення безпеки особового складу під час ліквідації аварії з викидами компонентів ракетного палива», що була представлена на конференції у секції «Бойове застосування підрозділів та види забезпечення військ (сил)».
Автор роботи визначив, що актуальність роботи полягає у тому, що ліквідація надзвичайних ситуацій, які пов’язані з небезпечними хімічними речовинами (у тому числі компонентів ракетного палива, а також хлору, який використовується для очищення води, що подається до міської водомережі, або аміаку, який забезпечує роботу більшості торгівельних та промислових холодильників) вимагає підвищення безпеки особового складу як рятувальних підрозділів, так і спеціальних підрозділів Міністерства оборони України, оскільки загальний коефіцієнт захисту автономних засобів захисту, які стоять у них на озброєнні, повинен бути майже на два порядки більше того, який є нормованим. Визначення кількісних характеристик комплексу засобів індивідуального захисту, у тому числі у зборі з ізолюючими апаратами, а також особливостей їх експлуатації, які забезпечать безпечну роботу особового складу в найгірших умовах, що можуть бути в осередку викиду небезпечних хімічних речовин, стало основним завданням наукового дослідження.
Науковий керівник, доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки університету, Віктор Стрілець зазначив, що ця робота виконувалась курсантом в науковому товаристві курсантів та студентів університету, починаючи з другого курсу. Курсант Стельмах надрукував дві наукові статті у фахових збірках, результати доповідались на шести наукових конференціях, у тому числі - в Гомелі (Республіка Білорусь) та Академії цивільного захисту МНС Росії. Наукове дослідження, зазначив Віктор Стрілець, стане основою магістерської роботи, яку виконує дипломант.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10