https://www.high-endrolex.com/10 Майже 100 науковців зібрав Всеукраїнський науковий форум на базі НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.03.2013
НУЦЗУ

Майже 100 науковців зібрав Всеукраїнський науковий форум на базі НУЦЗУ

21 березня в Національному університеті цивільного захисту України відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення боєздатності оперативно-рятувальних підрозділів»
До вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій з’їхалися майже 100 провідних науковців з Білорусі, Росії, різних регіонів України.
Із привітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся проректор з наукової роботи навчального закладу полковник служби цивільного захисту Володимир Андронов. Зокрема він зазначив, що проведення науково-практичних конференцій в навчальному закладі є актуальним в сучасному науковому просторі. Він побажав учасникам нових звершень та досягнень у пошуку істини.
Всеукраїнська науково-практична конференція «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення боєздатності оперативно-рятувальних підрозділів» зібрала провідних фахівців, науковців вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів, галузевих виробництв, підприємств. Шанованим гостем та активним учасником заходу став заступник начальника управління організації пожежегасіння піротехнічних робіт та підготовки підрозділів оперативно-рятувальних сил цивільного захисту Департаменту реагування на нс ДСНС України Павло Коротинський. «Цей сплав досвіду й пошуку, - зазначив начальник факультету оперативно-рятувальних сил університету підполковник служби цивільного захисту Сергій Росоха, - є запорукою нових досягнень і символом збереження кращих міжнародних наукових традицій. У цьому році вперше науково-практична конференція набула статусу всеукраїнської. А це означає розширення низки завдань, нагальних питань заходу, а також обмін безцінним високоякісним досвідом на міжнародному рівні, що є надзвичайно важливим».
Питання дослідження надійності засобів індивідуального захисту пожежних під час дії небезпечних факторів надзвичайної ситуації, екологічних аспектів розробки та використання вогнегасних речовин в Україні, особливостей управління силами цивільного захисту при ліквідації надзвичайних ситуацій, аспектів дослідження пожеж, підвищення ефективності рятувальних робіт на авіаційному транспорті та багато інших стали стрижневими та обговорювались учасниками пленарного засідання, після якого фахівці наукового форуму продовжили свою роботу у секціях: «Моніторинг надзвичайних ситуацій, пожежегасіння та аварійно-рятувальні роботи», «Інженерна та аварійно-рятувальна техніка», «Проблемні питання професійної підготовки», «Дослідження процесів горіння», «Пожежевибухопрофілактичні заходи».
Того ж дня відбулося підбиття підсумків і закриття Всеукраїнської науково-практичної конференції «Об’єднання теорії та практики – запорука підвищення боєздатності оперативно-рятувальних підрозділів». Активні учасники заходу були нагороджені грамотами та дипломами.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10