https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти НУЦЗУ є учасниками науково-практичної конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природних, технічних і гуманітарних наук | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.03.2013
НУЦЗУ

Курсанти НУЦЗУ є учасниками науково-практичної конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природних, технічних і гуманітарних наук

 12 березня у рамках науково-практичної конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природних, технічних і гуманітарних наук 2012/2013 навчального року в галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка» курсанти другого курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України Вельган Д.І. та Будник О.М. доповіли про результати своїх наукових досліджень в секції «Ергономіка».

Доповідь курсанта Вельгана Д.І. «Ергономічні закономірності діяльності газодимозахисників при проведенні рятувальних робіт у метрополітені» (науковий керівник – доцент кафедри пожежної та рятувальної підготовки, кандидат технічних наук, підполковник служби цивільного захисту Бородич П.Ю.) була присвячена актуальній проблемі – дослідженню особливостей проведення аварійно-рятувальних робіт на станціях метрополітену. 

За результатами дослідження курсанта Будника О.М. «Оцінка працездатності газодимозахисників в системі «рятувальник – засоби порятунку і захисту – екстремальне середовище» (науковий керівник – заступник начальника кафедри пожежної та рятувальної підготовки, кандидат технічних наук, доцент, полковник служби цивільного захисту Ковальов П.А.) були надані рекомендації щодо раціонального використання різного типу ізолюючих апаратів при оперативній роботі  та удосконалення  підготовки курсантів НУЦЗУ для виконання оперативних завдань в засобах індивідуального захисту органів дихання.

Члени оргкомітету Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природних, технічних і гуманітарних наук 2012/2013 навчального року в галузі науки «Прикладна геометрія, інженерна графіка та ергономіка» виділили дані наукові дослідження з кращого боку. 

 

Кафедра пожежної та рятувальної підготовки, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10