https://www.high-endrolex.com/10 Харків: горіло виробниче підприємство. Ліквідовувати пожежу бійцям 12-ти підрозділів ДСНС в Харківській області допомагали курсанти Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

11.03.2013
НУЦЗУ

Харків: горіло виробниче підприємство. Ліквідовувати пожежу бійцям 12-ти підрозділів ДСНС в Харківській області допомагали курсанти Національного університету цивільного захисту України

7 березня о 02:28 на номер «101» надійшло повідомлення про велику пожежу у виробничо-складській будівлі, де розміщувались відразу декілька приватних фірм за адресою: Харків, пр. 50 років СРСР, 149. Пожежу було виявлено не відразу, вогонь встиг охопити значну площу ще до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів.
До місця події негайно було направлено 12 підрозділів Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, в зону пожежі виїхав 1 караул  навчальної пожежно-рятувальної частини НУЦЗУ під керівництвом викладача – методиста НПРЧ старшого лейтенанта служби цивільного захисту  Семикраса С.В..  Горіли цеха з виробництва склопластикових виробів. Курсантський караул безпосередньо приймав участь у гасінні пожежі, було подано 2 ствола Б на оперативній ділянці № 4. Взагалі було задіяні ПДПЧ 5,11,9,8,3,31,23, штаб, 2 АД – 50. В гасінні пожежі приймало участь близько 50 осіб особового складу.
 На момент прибуття пожежних, вогнем вже була охоплена площа у 2500 кв.м. Крізь світові ліхтарі вогонь почав перекидатися на дах. Всередині будівлі горіли відходи деревообробки та готова продукція з деревини та пластику.  З різних боків було подано 9 ручних та 1 лафетний ствол. Рятувальникам зрештою вдалось відстояти другу половину виробничої будівлі, яка була відділена протипожежною стіною. О 04:52 пожежу було ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.
Причина виникнення пожежі та сума заподіяних збитків встановлюється.
 

Сектор зв’язків з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10