https://www.high-endrolex.com/10 У присутності Президента України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.03.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

У присутності Президента України

     6 березня представники Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) на чолі з ректором навчального закладу генерал-майором служби цивільного захисту Миколою Кришталем взяли участь у заходах, що пройшли у м. Каневі з нагоди відзначення 199-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.
    Серед високих гостей, хто прибув цього дня до Канева, щоб вшанувати пам'ять Великого Кобзаря, був сам Президент України Віктор Янукович.
    Глава держави перебував на Черкащині у робочій поїздці. Після покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на Чернечій горі він ознайомився з експозицією музею Т.Г. Шевченка, зокрема, з роботами лауреата цьогорічної Шевченківської премії художника Петра Печорного (керамічними тарілками, створеними за мотивами шевченкових творів), провів засідання Громадської гуманітарної ради, присвячене підготовці до відзначення 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря, та церемонію нагородження цьогорічних лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка.
    Найпрестижнішу відзнаку України у галузі культури та мистецтва, окрім Петра Печорного, цього разу отримали письменник Леонід Горлач (Коваленко) за книгу поезій «Знак розбитого ярма» і режисер-постановник Дмитро Богомазов за вистави «Гамлет» У. Шекспіра (Одеський академічний український музично-драматичний театр імені В. Василька), «Гості прийдуть опівночі» А. Міллера (Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра) та «Щуролов» за О. Гріном (Київський театр «Вільна сцена»).
    «Завдяки вашим творам не міліють джерела нашої культури і загальносвітової духовної скарбниці», – сказав Віктор Янукович, звертаючись до нагороджених.
    Того ж дня курсантам академії випала щаслива нагода побачити Президента України і на церемонії відкриття Черкаського обласного діагностично-консультативного центру комунального закладу «Черкаська обласна лікарня» Черкаської обласної ради.
Віктор Янукович вручив персоналу центру ключі від двох реанімобілів. Вітаючи присутніх, Глава держави зазначив, що кроки, які здійснює влада в рамках реалізації реформи медичної сфери, спрямовані на підвищення якості медичних послуг для населення та на поліпшення умов праці медиків.
    На реконструкцію та закупівлю необхідного обладнання для діагностично-консультативного центру було виділено 75 млн. грн., проте, як сказав Президент, робота над його вдосконаленням буде продовжуватися. Завдяки новоствореному центру, будівництво якого перебувало під постійним особистим контролем голови Черкаської ОДА Героя України Сергія Тулуба, черкасці в максимально короткі терміни зможуть проходити обстеження за допомогою сучасного діагностичного обладнання та отримувати консультації лікарів за 36 спеціальностями.
 

 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10