https://www.high-endrolex.com/10 За результатами науково-дослідної діяльності НУЦЗУ у 2012 році | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.03.2013
НУЦЗУ

За результатами науково-дослідної діяльності НУЦЗУ у 2012 році

28 лютого в Національному університеті цивільного захисту України відбулася розширена вчена рада. Про результати науково-дослідної діяльності університету в 2012 році звітував проректор з наукової роботи полковник служби цз Володимир Андронов. Зокрема він зазначив, що протягом минулого року науково-педагогічними працівниками навчального закладу розроблено три монографії, чотири навчальних посібники, шість програмних продуктів, дванадцять рекомендацій і методик.
У 2012 році вперше за декілька років виконувалось дві госпрозрахункових науково-дослідні роботи, замовником яких виступила Південноукраїнська АЕС. Співробітники університету взяли участь у 76 конференціях, з яких 44 – міжнародні та 32 – всеукраїнські.
Проаналізувавши результати проведених у 2012 році конференцій, у зв’язку з підвищенням вимог МОНмолодьспорту України до конференцій та враховуючи критерії рейтингу оцінювання вищих навчальних закладів, на 2013 рік заплановано проведення 2-х міжнародних («Сучасний стан розвитку екстремальної та кризової психології», 28-29 листопада; «Проблеми та перспективи за-безпечення цивільного захисту», 3-4 квітня), а також 5-ти всеукраїнських конфе-ренцій, які будуть проводитись відповідними факультетами університету.
У 2012 році університет було вперше визначено базовим для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі «Цивільна оборона та пожежна безпека», де наукова робота студентки навчального закладу Світлани Кравців посіла перше місце. У березні того ж року було проведено ХVІ науково-технічну конференцію курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти», на якій заслухано 372 доповіді представників з різних вищих навчальних закладів України та ближнього зарубіжжя.
Восени представники університету взяли участь у міжнародному виставковому форумі «Технології захисту – 2012» у Києві, де представляли наукові здобутки навчального закладу. У минулому році вперше в рамках презентації вищих навчальних закладів в експозиції міжнародного виставкового форуму «Освіта та кар’єра» були представлені наукові надбання університету.
Протягом року, зазначив полковник Андронов, отримали вчене звання професора – три співробітники, доцента – 9, старшого наукового співробітника – 6. Рішенням ДАК України присуджено науковий ступінь доктора технічних наук Чубу І.А. На сьогодні в університеті працюють дві спеціалізовані вчені ради, за трьома спеціальностями: «Пожежна безпека», «Цивільний захист» та «Психологія діяльності в особливих умовах».
В минулому році вперше проведено конкурс на кращу монографію НУЦЗУ. Загальна кількість публікацій співробітників університету за 2012 рік становить понад 420 наукових праць. Протягом року в навчальному закладі було видано по дві фахових збірки наукових праць “ Проблеми пожежної безпеки ”, „ Проблеми надзвичайних ситуацій ” та «Проблеми екстремальної та кризової психології».
Протягом першої половини 2012 року здійснено підготовчий етап щодо входження збірки наукових праць “Проблеми пожежної безпеки” до науково-метричної бази «Scopus»:
- розроблена електронна сторінка на українській та англійській мовах;
- отримано реєстраційні номери на електронну та друковані версії збірки;
- подана заявка на входження збірки до бази «Scopus».
В січні 2013 року усунені зауваження щодо видавничої політики збірки та етичних норм публікацій.
Протягом минулого року від університету було підготовлено 12 заявок та отримано 3 патенти на корисні моделі та 3 позитивні рішення про завершення формальної експертизи заявок на винаходи.
Авторами отриманих патентів стали:
1. Толкунов І.О., Барбашин В.В., Попов І.І., Третяк В.Ф.
2. Вавренюк С.А., Вамболь С.О., Єременко С.Б., Петренко О.В.
3. Горносталь С.А., Петухова О.А., Уваров Ю.В.
Згідно з методикою підбиття підсумків проведено підрахунок кількості балів та проведено розподіл місць серед кафедр університету по факультетам. Таким чином, І місце на факультеті цивільного захисту посіла кафедра управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту, на факультеті оперативно-рятувальних сил - кафедра інженерної та аварійно-рятувальної техніки, на соціально-психологічному факультеті - кафедра загальної та прикладної психології, на факультеті пожежної безпеки - кафедра пожежної і техногенної безпеки об’єктів та технологій, на факультеті техногенно-екологічної безпеки - кафедра фізико-математичних дисциплін.
Отже, у 2012 році наукова діяльність в університеті проводилася на рівні, що є необхідним для вищого навчального закладу IV рівня акредитації.

Вікторія Коленко, за матеріалами доповіді проректора з наукової роботи Воло-димира Андронова, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10