https://www.high-endrolex.com/10 22 березня на навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ пройдуть комплексні тактико-спеціальні навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.02.2013
НУЦЗУ

22 березня на навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ пройдуть комплексні тактико-спеціальні навчання

 
 
Навчання проводяться відповідно до  плану основних заходів Національного університету цивільного захисту України на 2012 – 2013 навчальний рік, з метою підвищення тактичної підготовки курсантів, удосконалення практичних навичок з організації оперативних дій та управління пожежно-рятувальними підрозділами під час гасіння пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій. До навчань залучаються  курсанти четвертого та п’ятого  курсів факультету оперативно-рятувальних сил, 4-го курсу факультетів  пожежної безпеки, соціально-психологічного, цивільного захисту та слухачі магістратури управління.  
Начальником штабу з підготовки та забезпечення проведення  тактичних навчань призначено першого  проректора з навчально-методичної роботи НУЦЗУ, полковника служби цивільного захисту  Олега Назарова. Його помічниками будуть Сергій Росоха,  начальник факультету оперативно-рятувальних сил,  підполковник служби цз та Андрій Лісняк, начальник кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт, підполковник служби цз.  Керівник навчань – Сергій Росоха.
 Відповідальні особи університету вже почали готувати до проведення навчань  пожежно-рятувальну техніку, пожежно-технічне та аварійно-рятувальне обладнання, бойовий одяг та спорядження, засоби імітації. На навчальний полігон виїдуть автомобільний кран,  автомобіль швидкої допомоги, а також автомобіль медичної служби НУЦЗУ..
На полігоні під час навчань будуть відпрацьовані питання надання екстреної психологічної допомоги постраждалим; організації управління силами та засобами; гасіння пожежі та проведення рятувальних робіт з літака АН-26; ліквідації наслідків хімічної аварії;  аварійно-рятувальних робіт  під час  ДТП на міському транспорті; проведення пошуково-рятувальних робіт на зруйнованих будівлях; відпрацювання тактичних задач з рятувальних робіт на воді. Особовий  склад, що прийматиме участь у навчаннях, буде забезпечено  медичним обслуговуванням працівниками відповідного підрозділу університету
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото- архів прес-служби
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10