https://www.high-endrolex.com/10 Ад’юнкти нового набору НУЦЗУ приступили до навчання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.01.2013
НУЦЗУ

Ад’юнкти нового набору НУЦЗУ приступили до навчання

Ще курсантом факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Володимир Калабанов протягом двох років займався у науково-технічному товаристві курсантів на кафедрі автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій над розробкою автоматичних пристроїв для діагностики систем пожежної автоматики. Тоді ним було виготовлено пристрій, який дозволяє визначити технічні характеристики пожежних сповіщувачів. Науково-дослідна робота Володимира стала реальним дипломним проектом, що визнаний кращим на кафедрі автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій. На той час п’ятикурсник Калабанов одержав грошовий гранд у розмірі 1200 гривень від київської фірми «Брандмайстер», а його керівник, доцент кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій полковник служби цз Сергій Бондаренко, - грошовий гранд у розмірі 500 гривень.

Сьогодні старший лейтенант служби цз Володимир Калабанов, здобувши практичний досвід, під керівництвом полковника Бондаренка продовжує розпочатий напрямок наукових досліджень, оформлюючи заявку на винахід. Його наукова робота охопить створення перспективних систем виявлення пожежі.

Тож, кафедра автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій навчального закладу готова залучити студентів та курсантів молодших курсів, що прагнуть більш глибше вивчати системи автоматичного протипожежного захисту, до співпраці та роботи у її науково-дослідному товаристві. Це дасть змогу підготувати більш якісно дипломні проекти, зазначає начальник кафедри полковник служби цз Олександр Дерев’янко, а, можливо, й одержати щорічний грошовий гранд як курсанту чи студенту, так і його керівникові.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10