https://www.high-endrolex.com/10 Тренінги – ключ до кожної особистості | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.01.2013
ЧІПБ НУЦЗУ

Тренінги – ключ до кожної особистості

    Однією з найбільш ефективних і перспективних технологій особистісного і професійного розвитку людини є психологічні тренінги, які користуються великою популярністю серед особового складу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси). З огляду на методичну універсальність, практичну спрямованість і доступність тренінгів, вони стають складовою особистісного і професійного удосконалення людини. На сьогодні тренінгові технології є дієвим, визнаним у світі засобом підготовки персоналу в різних галузях професійної діяльності та розвитку організації в цілому. Інтенсивне інтерактивне навчання під час тренінгу дозволяє за короткий термін опанувати великий обсяг інформації та закріпити отримані знання й уміння на практиці, а головне сприяє розвитку особистості.
В академії тренінги проводяться психологами сектора психологічного забезпечення з постійним складом під час службової підготовки, а з перемінним – в позанавчальний час. Лише протягом 2012 року для курсантів і студентів навчального закладу проведено понад 50 тренінгів.
    Основним методичним принципом і механізмом проведення тренінгів є вплив на інтелектуальну, мотиваційну і поведінкову сфери особистості учасників через його емоційну сферу. Це досягається за допомогою створення умов для отримання чуттєво-практичного досвіду вирішення професійних і психологічних проблем.
    На сучасному етапі розвитку психології тренінг являє собою форму спеціально організованого впливу, в результаті якого ефективніше вирішуються питання розвитку особистості завдяки моделюванню ситуацій професійної діяльності, корекції особистісних якостей, розвитку здатності викликати значні зміни у своєму житті, формуванню образів майбутньої професійної діяльності, розвитку навичок міжособистісної взаємодії.

 

 

Начальник сектора
психологічного забезпечення,
підполковник с.ц.з.
Сергій Мордюшенко,
фото Сергія Федоренка ,
сектор ЗГ та ЗМІ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10