https://www.high-endrolex.com/10 У Харкові працівники і курсанти Національного університету цивільного захисту України чергують у вуличних пунктах обігріву громадян | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.12.2012
НУЦЗУ

У Харкові працівники і курсанти Національного університету цивільного захисту України чергують у вуличних пунктах обігріву громадян

Позмінно через кожні вісім годин курсанти заступають на чергування. Як зазначив проректор по службі навчального закладу полковник служби цивільного захисту  Олег Семків, до обов’язків курсантів входить підтримання температурного режиму у наметі за допомогою «буржуйки», забезпечення наявності гарячої та холодної води, підтримання внутрішнього порядку, допомога у забезпеченні харчуванням безпритульних тощо. «Участь вихованців університету МНС  у подібних відповідальних заходах, - говорить полковник Семків - є відмінною психологічною школою для майбутніх рятувальників. Низька температура, складні побутові умови та умовні «постраждалі» – це ті складові, що допоможуть кожному  курсантові  бути готовим до більш складних ситуацій, які можуть виникнути у практичній діяльності рятувальника після закінчення навчального закладу».
Працівники і курсанти НУЦЗУ чергуватимуть по дві особи по вісім годин. Термін – до особливого розпорядження. Гріють чай, розтоплюють піч, готують дрова. Так само тут громадяни у разі необхідності можуть отримати першу медичну допомогу. Рятувальники МНС встановлюють біля пунктів обігріву столи з термосами з чаєм, гарячою водою та суповими наборами, при цьому самостійно здійснюють роздачу їжі, попередньо подбавши про наявність необхідної кількості одноразового посуду та дотримання належних санітарних умов. У разі необхідності Національний університет цивільного захисту України розгорне ще один пункт обігріву біля станції метро «Площа повстання».
На разі всього у Харкові встановлено 13 стаціонарних пунктів обігріву. Окрім рятувальників, медиків та працівників соціальних служб у пунктах обігріву будуть чергувати волонтери «Червоного Хреста».
 

 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
Фото – архів сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10