https://www.high-endrolex.com/10 Міжнародна співпраця – запорука успішного розвитку та один із основних напрямків роботи НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.12.2012
НУЦЗУ

Міжнародна співпраця – запорука успішного розвитку та один із основних напрямків роботи НУЦЗУ

    12 грудня на підставі досягнутих домовленостей щодо співпраці у галузі розмінування, підготовки фахівців з гуманітарного розмінування згідно з міжнародними стандартами протимінної діяльності IMAS Національний університет цивільного захисту України відвідали міжнародні експерти.  До складу іноземної делегації увійшли: від Женевського міжнародного центру гуманітарного розмінування - Джон Степхен, Стефан Мартин, Фаїз Мохаммеда Пактиан, Інна Круз, від Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні - Антон Шевченко. Супроводжував делегацію начальник відділу організації піротехнічних робіт, утилізації та знищення боєприпасів Департаменту управління рятувальними силами МНС України полковник служби цз Олександр Багрій.
  Метою візиту став обмін досвідом та надання допомоги МНС України і, зокрема, Національному університету цивільного захисту України у розвитку системи підготовки фахівців з гуманітарного розмінування з урахуванням міжнародних стандартів протимінної діяльності.
    Проректор - начальник факультету цивільного захисту НУЦЗУ полковник служби цз Андрій Ромін вітав закордонну делегацію, ознайомив присутніх із життєдіяльністю навчального закладу. Зустріч пройшла у теплій та доброзичливій атмосфері. Фахівці університету, які безпосередньо займаються підготовкою фахівців з розмінування, презентували гостям систему підготовки майбутніх піротехніків, продемонстрували навчально-матеріальну базу підрозділів НУЦЗУ, зокрема, спеціалізовані навчальні аудиторії кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту, кафедри спеціальної хімії та хімічної технології, курсів гірничої, рятувальної та спеціальної підготовки факультету оперативно-рятувальних сил. Гості оцінили якісний рівень фундаментальності та скоординованості процесу підготовки фахівців-піротехніків у Національному університету цивільного захисту України. У перспективі - наміри на подальшу плідну співпрацю в такій важливій на сьогоднішній день справі.

   Начальник відділу організації піротехнічних робіт, утилізації та знищення боєприпасів Департаменту управління рятувальними силами МНС України полковник служби цз Олександр Багрій зазначив: "Роботи щодо розмінування територій України, особливо у зв’язку із трагічними подіями в Артемівську, Новобогданівці та Лозовій, на сьогоднішній день є однією із бойових задач Міністерства. Підготовка фахівців для підрозділів оперативно-рятувальних сил цивільного захисту МНС України у власних навчальних закладах розпочата відносно нещодавно. Вже у 2013 році в Національному університеті цивільного захисту відбудеться перший випуск фахівців-піротехніків. Однак певні надбання ми вже маємо, особливо корисним в цей період становлення буде міжнародний досвід з цих питань, тому ми щиро сподіваємося на подальшу співпрацю".

Ігор Толкунов, кафедра піротехнічної та спеціальної підготовки, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10