https://www.high-endrolex.com/10 Дорогоцінний автограф на боксерській рукавичці | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.09.2012
ЧІПБ НУЦЗУ

Дорогоцінний автограф на боксерській рукавичці

    6 вересня курсанти Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) мали унікальну можливість поспілкуватися з відомими українськими спортсменами, двадцятип’ятирічними членами збірної України з боксу, чемпіоном Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні Олександром Усиком та бронзовим призером Олімпіади Олександром Гвоздиком, які відвідали Черкаси на запрошення керівництва академії. Курсанти, серед яких чимало спортсменів і просто вболівальників, задавали прославленим спортсменам питання, фотографувалися з ними на згадку, брали автографи. Молоді спортсмени академії, які займаються у секції з боксу, просили гостей розписатися на їх боксерських рукавичках і шоломах.
    Майстер спорту міжнародного класу України з боксу, триразовий переможець першості України (2009 р., 2010 р., 2011 р.), чемпіон світу серед студентів (2008 р.), переможець Кубка Європи (2010 р.), представник боксерського клубу «Динамо» (м. Москва) харків’янин Олександр Гвоздик цього року вперше став призером Олімпійських ігор. Виступаючи у ваговій категорії напівважкої ваги – до 81 кг – на першому крузі відбіркових змагань він виграв у білоруського спортсмена Михайла Довгалієвця з рахунком 18:10 (у другому раунді супротивнику Олександра був нарахований нокдаун). Наступний бій з Османом Браво Амадором з Нікарагуа український боксер виграв з рахунком 18:6, проте вийти у фінал йому не дозволили судді, які після бою Гвоздика з казахом Адильбеком Ніязімбетовим, що завершився з рахунком 13:13, віддали перевагу боксеру з Казахстану.
    Заслужений майстер спорту України з боксу, чемпіон України, Європи та світу у напівважкій вазі, аспірант Львівського державного університету фізичної культури, сімферополець Олександр Усик виступав на Олімпіаді у ваговій категорії важкої ваги – до 91 кг. У чверті фіналу він з рахунком 17:13 впевнено переміг росіянина Артура Бетербієва, у півфіналі з рахунком 21:5 буквально розгромив болгарина Терлева Пулєва, а у фінальному бою переміг з рахунком 14:11 відомого італійського боксера Клементе Руссо. Після перемоги український спортсмен потішив своїх вболівальників, станцювавши на рингу гопака (на фото).
    15 серпня 2012 р. Олександр Усик, який вже має орден «За заслуги» III ст. (12 жовтня 2011 р.), за досягнення високих спортивних результатів на ХХХ літніх Олімпійських іграх у Лондоні, виявлені самовідданість та волю до перемоги, піднесення міжнародного авторитету України був нагороджений орденом «За заслуги» II ст.
    Одним із яскравих вражень, що залишилися у молодого спортсмена після Олімпійських ігор, стала зустріч з легендою світового боксу Мухаммедом Алі.
    «Коли оголосили його прізвище, – у мене по тілу мурашки побігли, бо усвідомив, що знаходжуся на одному стадіоні з такою великою людиною, – розповідає Олександр. – Я пишаюся тим, що народився з ним в один день. Вдома маю багато фотокарток і футболок із зображенням Алі, його портрет наклеєний на моїй автівці. Також на Олімпіаді бачив Леннокса Льюіса, Володимира Кличка, Аміра Хана, Холіфілда...»
    Хочеться вірити, що в майбутньому на Олександра Гвоздика й Олександра Усика чекають нові спортивні здобутки, і через чотири роки вони знову зможуть показати себе на Олімпійських іграх.

 

Світлана Єренкова,
фото Сергія Федоренка
(у статті також використані
фото Інтернет-видань),
сектор ЗГ та ЗМІ АПБ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10