https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ дев’ятий рік поспіль входить до 200 найкращих вузів нашої держави за рейтингом Юнеско | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2016
НУЦЗУ

НУЦЗУ дев’ятий рік поспіль входить до 200 найкращих вузів нашої держави за рейтингом Юнеско

Нинішнього року рейтинг «Топ-200 Україна» відзначає свій перший ювілей — він виходить вдесяте. На сайті euroosvita.net оприлюднено рейтинг вищих навчальних закладів України «Топ - 200» (2015/2016 рр..). Про університетські рейтинги, як невід’ємну складову інтеграційних процесів в економіці і суспільстві – читайте далі.

Десятирічний досвід роботи упорядників рейтингу «Топ-200 Україна» дозволяє зробити певні висновки. Поступово удосконалюючись, він стає зручним інструментом для інтегрального оцінювання діяльності ВНЗ на основі сукупності критеріїв, узгоджених з IREG, що робить його корисним для українського ринку праці і зрозумілим для міжнародної спільноти, особливо для зарубіжних студентів, які хочуть отримати освіту в Україні.

Національний університет цивільного захисту України увійшов до академічного рейтингу університетів України ІІІ, IV рівнів акредитації Юнеско «Топ-200 Україна» у 2016 році, представивши вдев’яте вищий навчальний заклад Державної служби України з надзвичайних ситуацій. За останні два роки провідний вищий навчальний заклад Держслужби України з надзвичайних ситуацій покращив свої показники на 10 позицій і посідає зараз 151 місце.

За даними експертів, сьогодні флагманами у сфері вищої освіти в Україні є три столичних та два харківських вищих навчальних заклади нашої держави, що демонструють стабільно високі показники на всіх напрямах своєї діяльності. П’ятірка лідерів є визнаними флагманами української вищої освіти і науки, вони мають більш ніж столітню історію розвитку їх науково-педагогічних шкіл, вони широко визнані у світі, мають амбітні і обґрунтовані стратегії свого розвитку.

Наряду із передовими вищими навчальними закладами України дев’ятий рік поспіль залишається Національний університет цивільного захисту України, щороку підвищуючи свої рейтингові показники.

Статистичний матеріал, накопичений за останні десять років командою рейтингу «ТОП-200 України» показує, що усі його багаторічні учасники постійно покращували головні показники своєї роботи, підсилювали зв’язки з роботодавцями, підвищували рівень комерціалізації своєї науки, започатковували нові міжнародні контакти, розширювали свою присутність в світових рейтингах «QS», «Таймс», «Scopus», «Webometrix» та інших. Озираючись в історію, можна зазначити, що ключовим моментом діяльності команди розробників рейтингу стало друге скликання Міжнародної Експертної Групи по Ранжуванню (IREG) 18—20 травня 2006 року в Берліні (Німеччина), де була проведена конференція: «Методологія й стандарти якості університетських рейтингів». На цій конференції було розроблено і схвалено «Берлінські принципи ранжування вищих навчальних закладів», які стали своєрідною «конституцією» для розробки і застосування університетських рейтингів в усьому світі. Фундаторами вказаної «конституції» стали Центр розвитку вищої освіти (CHE) (Німеччина), Інститут політики вищої освіти (США), центр ЮНЕСКО-СЕПЕС (Бухарест, Румунія) та інші авторитетні інституції з 19 країн світу. Центр «Євроосвіта» (Україна, Київ) брав участь в розробці Берлінських принципів, підписав їх і неухильно керувався ними при розробці і застосуванні національного рейтингу «Топ-200 Україна» протягом усіх 10 років своєї діяльності.

Стартувавши у 2006 році проект «Топ-200 Україна» став першим і залишається на сьогодні єдиним акредитованим IREG академічним рейтингом в Україні, відмінною рисою якого є спроба порівняти між собою університети різних типів на основі застосування до них універсальної системи критеріїв. У цьому сенсі рейтинг «Топ-200 Україна» трансформує до умов України ідеї таких міжнародних рейтингів, як «Академічний рейтинг університетів світового класу» (AWRU), більш відомого як «Всесвітній рейтинг Шанхайського університету Цзяо Тун», Всесвітній рейтинг університетів газети «Таймс», і «Всесвітній рейтинг університетів QS» компанії Quacquqrelli Symonds Ltd. (Сполучене Королівство).

Детальна інформація і рейтингова таблиця вузів України «Топ 200» на сайті http://www.euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4757

Відділ зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю НУЦЗУ.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10