https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ пройшов вечір-реквієм з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

25.04.2016
НУЦЗУ

В НУЦЗУ пройшов вечір-реквієм з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи

 

25 квітня у клубі Національного університету цивільного захисту України було проведено вечір-реквієм з нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. На заході були присутніми працівники, які одними із перших відгукнулись на трагедію, - Палюх Володимир Григорович, Кулєшов Микола Миколайович, Чернуха Андрій Миколайович, Кулаков Сергій Володимирович, Мірошниченко В’ячеслав Вікторович, Тімченко Олександр Володимирович, Христенко Віталій Євгенович, Сенчихін Юрій Миколайович, Пащенко Едуард Іванович, Микіша Олексій Васильович. Розпочався вечір-реквієм трансляцією відеофільму «Чорнобиль: 30 років по тому».
До учасників та гостей заходу звернувся ректор НУЦЗУ генерал-лейтенант служби цивільного захисту Володимир Садковий: «26 квітня минає тридцять років відтоді, коли сталася одна із найбільших техногенних катастроф в історії людства - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Ніхто не забув ті хвилини, години, дні, коли кожна секунда перебування на місці аварії могла коштувати життя. Прикладом мужності й патріотизму були дії пожежних, які першими взяли на себе удар аварії та ціною власного здоров'я забезпечили виконання завдань в зоні радіаційного забруднення. Низький уклін і найтепліші слова вдячності вам, дорогі ліквідатори, які сьогодні зібрались у цій залі, за героїзм, мужність, високу громадянську позицію, сміливість та відвагу. Світла та вічна пам'ять героям-ліквідаторам, чию долю обірвав смертоносний зруйнований реактор». Він побажав усім міцного здоров'я, родинного благополуччя, наснаги, успіхів та довгих років життя.
За добросовісне виконання службових обов’язків та у зв’язку з тридцятою річницею Чорнобильської катастрофи Почесною грамотою ДСНС України нагороджено В’ячеслава Мірошниченка, заступника декана факультету техногенно-екологічної безпеки, Грамотою ДСНС України – Юрія Сенчихіна, професора кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт та Андрія Чернуху, старшого викладача кафедри пожежної профілактики в населених пунктах. Подяку ДСНС України отримали Олександр Дугін, старший лаборант кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт, Сергій Кулаков, завідувач курсів рятувальної та спеціальної підготовки. Подяку Харківського міського голови одержали Іван Олексенко, слюсар-сантехнік 1 комунально-експлуатаційного відділення, Олександр Тімченко, головний науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології, Віталій Христенко, провідний науковий співробітник відділення впровадження психотренінгових технологій науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології. Грамотою Головного управління ДСНС України в Харківській області нагороджено Миколу Кулєшова, професора кафедри управління та організації діяльності у сфері цивільного захисту, Володимира Палюха, старшого наукового співробітника відділу науково-методичного забезпечення професійної освіти науково-методичного центру навчальних закладів ДСНС України. Грамоту Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту отримали ветерани університету - Іван Ляшевський, Олексій Мікіша, Едуард Пащенко.
Для учасників та гостей вечора-реквієму представники клубу навчального закладу підготували тематичні літературні, вокальні та хореографічні композиції у виконанні театральної студії «Лицедій», вокального колективу «Аніма» та танцювального «Флейм».
Всіх героїв Чорнобиля, які віддали своє життя заради порятунку інших, присутні вшанували хвилиною мовчання. До пам’ятника „Героям Чорнобиля” у Молодіжному парку покладено квіти на знак пам’яті та скорботи.
Приємно було спостерігати радісні зустрічі чорнобильців і водночас важко було дивитись, як ховаються в отих сміливих очах пекучі сльозинки пам’яті. Пам’яті про тих, хто віддав своє життя і здоров’я всепоглинаючому атому. Минають роки, і з’являються все нові і нові факти, що ще повніше відображають ті сумні та трагічні події. А для людей, котрі були в повній мірі або частково причетні до Чорнобильської катастрофи, це не просто факт, а тяжкі спомини, покалічена душа, тіло, життя...


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10