https://www.high-endrolex.com/10 Вчимо боротися за життя інших | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.06.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

Вчимо боротися за життя інших

Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України – один з кращих навчальних закладів України. Тут вже понад сорок років, починаючи із сімдесятих років минулого століття, готують рятувальників, спеціалістів високого класу, серед яких і Герої Чорнобиля Володимир Правик та Віктор Кібенок, чиїми іменами свого часу був названий навчальний заклад. Серед випускників цього ВНЗ велика кількість генералів, що говорить про надзвичайно високу якість підготовки його вихованців.
Навчальний заклад обладнано сучасними навчальними аудиторіями з інтерактивними дошками та усім, що потрібно для забезпечення якісного навчального процесу. Окрім навчання велика увага приділяється як здоров’ю, так і всебічному розвитку особистості курсантів. Проведена значна робота із покращення матеріально-технічної бази, медичного обслуговування та харчування вихованців закладу.
Одна із додаткових переваг навчання тут – можливість отримання водійських прав. З цією метою обладнані спеціальні класи та отримана ліцензія.
Велика увага приділяється і спортивному вихованню курсантів. Збудований сучасний спортивно-тренувальний комплекс, де молодь може повноцінно фізично загартовуватися не лише під час занять, але і у вільний час. Результат – хороша підготовка та серйозні спортивні досягнення представників інституту. Зокрема, нещодавно на Кубку Світу з кікбоксингу старший викладач кафедри спеціальної та фізичної підготовки підполковник служби цивільного захисту Ігор Приходько у ваговій категорії до 81 кг здобув золоту нагороду та вкотре став володарем Кубку Світу з кікбоксингу за версією WАKО, а курсант 5 курсу Назар Смолярчук на цих же змаганнях виборов бронзу, виступаючи у категорії до 63,5 кг.
Не забувають тут і про культурний розвиток – окрасою інституту є духовий оркестр, який бере участь у всіх заходах, що відбуваються в місті. Тут розвивають і художню самодіяльність. Гордістю навчального закладу є команда КВН, яка бере участь у великій кількості змагань та фестивалів.
У виші розвинуте курсантсько-студентське самоврядування. Вихованці впливають на процеси з благоустрою, що відбуваються у закладі та залишають добру пам’ять про себе.
До того ж вихованці цього ВНЗ успішно беруть участь і у ліквідації надзвичайних подій різного рівня. Навчальна пожежно-рятувальна частина інституту знаходиться у бойовому розрахунку міста Черкаси і виїжджає на всі пожежі чи аварії разом з підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Окрім цього викладачі та курсанти інституту беруть участь у різноманітних міжнародних навчаннях. До прикладу, нещодавно (з 1 до 3 червня поточного року) представники навчального закладу: курсанти Іван Сай, Владислав Бердник, Артем Гашинов, Аліна Янішевська на чолі з старшим викладачем кафедри техніки підполковником с. ц. з. Павлом Кучером взяли участь у XII Міжнародних рятувальних навчаннях «Fenix-2015», що були організовані головною школою пожежної служби у м. Варшава Республіки Польща. Під час навчань представники ЧІПБ імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України разом з фахівцями аварійно-рятувальних підрозділів Польщі, Білорусії, Литви, Латвії, Естонії, Франції, Німеччини відпрацьовували практичні навички на таких етапах навчань: пожежогасіння, аварії з викидом хімічних речовин, дорожньо-транспортні пригоди.
В інституті співпрацюють і з Міжнародною організацією по забороні хімічної зброї, центральний офіс якої розташований в Гаазі (Нідерланди). Яскравим прикладом цього є участь начальника факультету оперативно-рятувальних сил ЧІПБ полковника с. ц. з. Євгена Качкара у навчаннях представників держав – членів Організації по забороні хімічної зброї за освітньою програмою підвищення кваліфікації керівних працівників і фахівців, які пройшли в Республіці Білорусь з 31 травня по 10 червня цього року.
Окрім курсантів у стінах цього вишу навчається ще й багато студентів на платній формі навчання. Зокрема тих, хто хоче отримати другу вищу освіту.
Не забувають у навчальному закладі і про інший бік виховання власних курсантів та студентів: тут турбуються про ветеранів, їх вдів, організовують благодійні концерти задля підтримки онкохворих дітей, опікуються Кропивнянським дитячим будинком та переймаються долею тих, хто звертається за допомогою. Адже людина лише тоді є особистістю, коли поєднує в собі духовне багатство та високу моральність!
На минулому тижні тридцять курсантів молодших курсів разом із заступником начальника факультету цивільного захисту та управління майором с.ц.з. Олександром Землянським стали донорами Київського обласного центру крові. Таким чином вони допомогли постраждалим під час масштабної пожежі нафтобази у Василькові під Києвом.
Всебічне піклування про курсантів та студентів, напевно, і є запорукою успіху закладу, бо вихованці віддячують керівництву хорошим навчанням та перемогами у різних сферах: як навчальних, так і спортивних чи культурних.
13 червня в Черкаському інституті пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України завершили навчання за освітньо-кваліфікаційними рівнями бакалавра та спеціаліста з присвоєнням першого спеціального звання середнього начальницького складу лейтенант служби цивільного захисту 155 курсантів (з них – 50 відмінників навчання), а також отримали дипломи про завершення навчання 185 студентів (із них з відзнакою – 32 особи).
День завершення навчання та отримання диплому, день прощання із навчальним закладом, що дав престижну освіту і перспективи на майбутнє, – завжди особливо-хвилюючий, історичний день у житті кожного випускника! «Ми здобули гідну освіту у найкращому виші системи ДСНС України. Тут створені дуже гарні умови для навчання, турботливий та доброзичливий науково-педагогічний склад та курсові офіцери», – ділиться цьогорічний випускник, відмінник навчання Олександр Максимець. А трохи згодом додає: «Мій батько - військовий пенсіонер, який пройшов Афганістан, служив за кордоном, дуже пишається, що його син серед різноманіття спеціальностей вибрав таку відповідальну та необхідну – професію рятувальника! »

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та РГ 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10