https://www.high-endrolex.com/10 В інституті відбулися заходи до 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.04.2015
ЧІПБ НУЦЗУ

В інституті відбулися заходи до 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року – день, коли на Чорнобильській атомній електростанції сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа планетарного масштабу.
Людство вперше у мирний час зіткнулося з таким жахливим явищем, як руйнівна радіація.
Щороку 26 квітня – чергову річницю з дня аварії на ЧАЕС – в усіх великих і маленьких населених пунктах України відзначають проведенням громадських заходів та вшануванням Героїв Чорнобиля.
У Черкасах вони традиційно розпочинаються на території Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України.
Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи в інституті біля Монументу Героям Чорнобиля відбувся мітинг-реквієм. Участь у заході взяли: керівництво, працівники, курсанти та студенти навчального закладу, начальник Управління у справах сім'ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський, депутат обласної ради Володимир Ніжніков, депутат міської ради Андрій Більда, перший ректор ЧІПБ ім. Героїв Чорнобиля генерал-майор внутрішньої служби Микола Шкарабура, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, ветерани та жителі міста.
Зі вступним словом до присутніх звернувся виконуючий обов’язки проректора Національного університету – начальника Черкаського інституту пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля Національного університету цивільного захисту України Олександр Тищенко, який зазначив: «Ми недаремно зібралися на цьому святому для нас місці – біля Монументу Героям Чорнобиля, на якому викарбувані прізвища трьохсот п’ятдесяти трьох випускників навчального закладу, які в умовах смертельної небезпеки, не задумуючись, стали на захист своєї Вітчизни. Вони врятували не тільки Україну, але й усю Європу від загрози жахливого ядерного лиха. Їхній подвиг назавжди слугуватиме прикладом для кожного з нас, буде взірцем самовідданого виконання службового обов’язку».
Продовжився мітинг покладанням квітів до монументу та вшануванням світлої пам’яті Героїв Чорнобиля, випускників навчального закладу, лейтенантів внутрішньої служби Віктора Кібенка та Володимира Правика, а також Героїв України Миколи Ващука, Василя Ігнатенка, Володимира Тишури, Миколи Титенка та усіх померлих вогнеборців-чорнобильців.
Після мітингу в інституті очільник навчального закладу, працівники та курсанти взяли участь у міських заходах до 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи.

 



Сектор зв’язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10