https://www.high-endrolex.com/10 Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.10.2012
НУЦЗУ

Молодь Полтавщини обирає майбутнє разом з рятувальниками

Об’єднуючи зусилля, фахівці вищих навчальних закладів та підрозділів МНС в областях проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо безпеки життєдіяльності серед населення.
16 вересня у рамках тижня безпеки, що наразі проходить у навчальних закладах на Полтавщині, начальник Центру пропаганди ТУ МНС в Полтавській області майор служби ЦЗ Віталій Шкаревський та старший інспектор сектора зв’язків з громадськістю та ЗМІ навчального закладу майор служби ЦЗ Вікторія Коленко у простій та доступній формі нагадали учням 10-11-их класів про правила безпечної поведінки під час складних погодних умов, при виявленні вибухонебезпечних предметів, недопущення виникнення пожеж у побуті. Фахівці розповіли дітям, наскільки небезпечні ігри із піротехнічними засобами, яку шкоду завдає паління, а також про наслідки, до яких може призвести звичайна халатність.
Також у рамках соціальної акції «Абітурієнт 2013» майор Коленко та колишній випускник НУЦЗУ майор Шкаревський провели серед учнів випускних класів середніх загальноосвітніх шкіл № 18, 19, 28 та 35 профорієнтаційну та просвітницько-роз’яснювальну роботу. Під час агітаційних співбесід представник НУЦЗУ провела роз'яснювальну роботу щодо вступу кандидатів на навчання до університету (за держзамовленням та на госпрозрахунковій підставі), довела загальні положення про умови прийому до Національного університету цивільного захисту України та умови навчання. Школярі отримали презентаційну продукцію та переглянули документальний відеофільм навчальний заклад професійно-орієнтаційного характеру.
Михайла Кащенка, випускника зош № 19, зацікавили навчальні дисципліни, пов’язані із висотною підготовкою рятувальників. Так склалося, що Михайло обрав для себе небезпечну професію неспроста – батько Володимир Миколайович майже 20 років захищає життя і здоров’я людей від вогняної небезпеки. А Максим Калюх, Юрій Балкін, Владислав Олефір та Ярослав Худолій, випускники зош № 18, займаються пожежно-прикладним спортом другий рік поспіль і є активними учасниками команди Школи безпеки. Хлопці упевнені, що іспит з фізичної підготовки в Національному університеті цивільного захисту України вони складуть на «відмінно». Лисняк Костянтин, випускник зош № 35, говорить, що стати рятувальником - його бажання. Він щиро захоплюється цією професією. А суворий розпорядок дня та дисципліна його лякають. Хоче стати екстремальним психологом і Даша Козмук, випускниця зош № 18. Сьогодні вона активна учасниця команди Дружини юних пожежних. А в майбутньому бачить себе «лікарем людських душ».
Питань в учнів було безліч – а це значить, що молодь Полтавщини цікавить небезпечна, але благородна професія рятувальника.
На обласному державному телебаченні «Лтава» у програмі «Народна служба порятунку 101» 25 жовтня вийде в ефір сюжет про проведення профорієнтаційної роботи з випускниками навчальних закладів освіти, також інформацію про проведення Дня відкритих дверей у НУЦЗУ буде розміщено в обласній газеті «Ситуація 101». На час проведення агітаційної роботи близько 12 випускників виявили бажання відвідати університет.

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – прес-служба ТУ МНС України в Полтавській області

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10