https://www.high-endrolex.com/10 П’ятикурсник НУЦЗУ призначений на отримання персональної стипендії імені О.С. Масельського на 2012 – 2013 навчальний рік | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.10.2012
НУЦЗУ

П’ятикурсник НУЦЗУ призначений на отримання персональної стипендії імені О.С. Масельського на 2012 – 2013 навчальний рік

Відмінне навчання, успіхи у науково-дослідній роботі (публікації, виступи на міжнародних конференціях тощо), активна участь у громадській роботі, високі моральні якості дали змогу Харківській обласній раді збільшити персональну стипендію імені О.С. Масельського на 2012 – 2013 навчальний рік до 1000 грн. Дев’ятнадцять щасливців стипендіальна комісія при обласній державній адміністрації обрала з-поміж 46 кандидатів.
Одним із таких щасливців є Дмитро Стельмах, п’ятикурсник факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України.

Рішучий і наполегливий в оволодінні якісними знаннями, протягом навчання в університеті Дмитро постійно приділяє багато уваги науковим дослідженням, є активним учасником курсантського наукового товариства. Допитливий юнак неодноразово брав участь у наукових заходах таких, як науково-методична конференція «Харківщина, студентство, екологія», XIV науково-технічна конференція курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти», VI наукова конференція Харківського університету повітряних сил імені Івана Кожедуба «Новітні технології – для захисту повітряного простру», XIII Всеукраїнська науково-практична конференція рятувальників, XV науково-технічна конференція курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти», Х міжвузівська науково-практична конференція «Можливості використання методів механіки для розв’язання питань безпеки в умовах надзвичайних ситуацій», ХVІ науково-технічна конференція курсантів та студентів «Запобігти, врятувати, допомогти», а також міжнародних - міжнародна модель ООН МНС Росії - 2010 «Гуманитарное измерение безопасности», міжнародна науково-практична конференція курсантів, студентів, магістрантів, ад’юнктів та аспірантів «Чрезвычайные ситуации: теория и практика», міжнародна науково-практична конференція «Проблеми та перспективи розвитку забезпечення безпеки життєдіяльності», ІІ Всеросійська науково-практична Інтернет - конференція з міжнародною участю «Современные технологии обеспечения гражданской обороны и ликвидации последствий чрезвычайных ситуаций», VI Міжнародна науково-практична конференція курсантів (студентів), слухачів магістратури і ад’юнктів (аспірантів) «Обеспечение безопасности жизнедеятельности: проблемы и перспективы». І це тільки за останній рік…Його дослідження високо оцінені не тільки українськими, а й закордонними науковцями, про що свідчать численні дипломи та грамоти.
Не дивно, що на початку 2011 року за результатами навчання протягом попереднього періоду вченою радою Національного університету цивільного захисту України Дмитрові було присвоєно звання «відміннк НУЦЗУ» з подальшою можливістю навчання за індивідуальним планом.
Своїм наполегливим навчанням та жагою до знань юнак довів, що наукова діяльність для нього – перш за все. Так, протягом останнього року Дмитро був призером Всекраїнської олімпіади з професійно орієнтованої дисципліни «Безпека життєдіяльності», Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з «Охорони праці» та Міжнародного відкритого конкурсу наукових робіт з професійно орієнтованих гуманітарних дисциплін.
Допитливість юнака не знає меж. Так, у листопаді 2011 року він став учасником делегації університету під час повномасштабних евакуаційних навчань, присвячених підготовці до Євро - 2012, що відбулися сумісно з Вищою школою протипожежної служби, м. Варшава, Республіка Польша, у м. Львові, в рамках міжнародного проекту Польська допомога № 311/2011 «Добре управління – координація дій захисту населення на території української міської агломерації – безпечна евакуація».
Результати конкурсної роботи курсанта Стельмаха «Розробка пропозицій щодо забезпечення безпеки рятувальників під час ліквідації аварій з викидами небезпечних хімічних речовин», яку вчена рада університету рекомендувала для участі у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2011 року, впроваджені в навчальний процес Національного університету цивільного захисту України. Вони використовуються для навчання курсантів та слухачів науково-обґрунтованій методиці вибору комплексу засобів індивідуального захисту, які необхідно використовувати під час ліквідації надзвичайних ситуацій з викидами небезпечних хімічних речовин.
Дмитро рішучий та наполегливий у досягненні поставленої мети. Таку вдачу передав йому батько – полковник служби цивільного захисту Олег Стельмах, заступник начальника науково-методичного центру навчальних закладів МНС України - начальник відділу науково-методичного забезпечення професійної освіти Національного університету цивільного захисту України. І батько, і син є рушіями наукового потенціалу свого рідного навчального закладу, а відтак університет пишається своїми героями, що вносять посильний вклад у розвиток науки.
Тож, бажаємо Дмитрові щедрих сходів на освітянській ниві, творчості й натхнення!

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10